Ştiri locale

Activități, jocuri și concerte de Ziua Copilului la Sfântu Gheorghe

De 1 iunie, Piața Centrală și Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe se vor transforma din nou într-un oraș al copiilor. La fel ca în anii precedenți, organizatorii invită copiii mici și mari în centrul orașului pentru un program variat de activități, jocuri și concerte. Evenimentul va avea loc pe 1 iunie, între orele 9:00 și 20:00.

Scena de piatră din Piața Centrală va găzdui spectacole pentru copii și dansuri. După-amiaza, de la ora 15:00, concertele îi vor distra pe cei mici și pe cei mari deopotrivă, printre care și cel al îndrăgitei formații „Folker”, condusă de Benkő Éva, care va fi completat și de un spectacol de dans de basm. Ziua Copilului se va încheia cu un concert de muzică de desene animate susținut de „Mesehetes” pe scena de piatră, de la ora 19:30.

În Parcul Elisabeta, între orele 09:00 și 18:00, trupa de cercetași „Dr. Sándor Kovács” îi va aștepta pe copii cu jocuri tradițonale, de îndemânare și de logică. Între orele 10:00 și 18:00 va fi amenajat un traseu de tiroliană, iar între orele 11:00 și 18:00 un perete de cățărare. Între orele 10:00 și 18:00, corturile de basm își vor deschide porțile pentru copii, unde aceștia vor putea încerca o activitate de meșteșugărit cu povești. De asemenea, copiii pot încerca să călărească sub îndrumarea școlii de echitație Barabás. Asociația Colegiul „Mathias Corvinus” îi va introduce pe copii în lumea științelor naturii printr-o varietate de experimente.

Un spectacol de teatru de păpuși bazat pe povestea populară maghiară „Feketeország” (trad. Țara Neagră) va fi prezentat de Teatrul de Păpuşi Cimborák de la orele 11:00 și 17:00.

De la ora 19:00, spectacolul de dans popular „Tánckincs” va fi prezentat de Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune”.

Parcarea Hotelului Bodoc va fi ocupată de pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judeţului Covasna și de reprezentanții Inspectoratului de Poliție al județului Covasna, care vor pregăti demonstrații și programe îndrăgite.

În Piața Centrală din Sfântu Gheorghe, datorită firmei Tega SA, copiii pot participa la o demonstrație de cercetare a colectării selective a deșeurilor. De asemenea, ei pot învăța despre colectarea selectivă a deșeurilor cu ajutorul personajelor din benzi desenate Eco Panna și Eco Palko.

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Sponsorii şi partenerii evenimentului: Bertis, Brutăria Babi, AMK, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna, TEGA SA., Asociația Alpinsport, Asociația Salvatore.

Publicitate
banner we radio