Ştiri locale

Activități în 8 comune din judeţul Covasna prin acțiunea de prevenire a corupției „Caravana Integrității!”

În contextul activităților de prevenire a corupției desfășurate de Direcția Generală Anticorupție, pentru promovarea integrității funcționarilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și în scopul conștientizării personalului M.A.I. și a cetățenilor cu privire la consecințele implicării în fapte de corupție și importanța semnalării acestora, în perioada mai – iunie 2022, Serviciul Județean Anticorupție Covasna va desfășura, în localitățile rurale ale județului Covasna, acțiunea de prevenire a corupției intitulată „Caravana integrității”.

Acțiunea urmărește să conștientizeze atât lucrătorii posturilor de poliție, cât și funcționarii publici, angajați ai autorităților publice locale, cu privire la importanța adoptării unui comportament integru și la consecințele implicării în fapte de corupție.

Totodată, în localitățile respective se va instala un punct de informare temporar, unde locuitorii localităților vor fi consiliați cu privire la modalitățile concrete de sesizare a faptelor de corupție.

În următoarele trei săptămâni, polițiștii anticorupție vor fi prezenți în unități administrativ-teritoriale ale județului, după cum urmează:

– 24.05.2022, în comuna Catalina;

– 25.05.2022, în comuna Brateș;

– 26.05.2022, în comuna Dobârlău;

– 30.05.2022, în comuna Ozun;

– 02.06.2022, în comuna Boroșneu Mare;

– 07.06.2022, în comuna Valea Mare;

– 08.06.2022, în comuna Sita Buzăului;

– 09.06.2022, în comuna Barcani.

Până la finalizarea acestei acțiunii de prevenire a corupției, „Caravana integrității”, lucrătorii SJA Covasna vor ajunge în mai multe localități din zona rurală a județului, urmând ca acestea să fie comunicate pe parcurs.

Reamintim faptul că, pentru sesizări privind săvârșirea unor fapte de corupție de către angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cetățenii pot apela, în mod gratuit, din orice rețea fixă sau mobilă, Call-center-ul anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție.

De asemenea, cetățenii pot face sesizări privind faptele de corupție la adresa  de e-mail: covasna.dga@mai.gov.ro, telefonic la nr. 0267 307 490 sau direct la sediul Serviciului Județean Anticorupție Covasna din mun. Sfântu Gheorghe, strada Korosi Csoma Sandor nr. 16.

Serviciul Județean Anticorupție Covasna

Publicitate
banner we radio