Ştiri locale

Acțiuni ale poliţiştilor covăsneni la sfârșit de săptămână

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și pentru menținerea climatului de siguranță publică.

La Sfântu Gheorghe polițiștii au acționat sâmbătă în intervalul 10:00 – 14:00, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, iar pe timpul nopții au acționat împreună cu jandarmii covăsneni, în zona unităților de alimentație publică și a barurilor, pentru prevenirea comiterii de fapte cu violență.

Publicitate

În urma activităților au fost constatate 17 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni. Dintre acestea, 13 au fost pentru fapte de încălcare a regimului ordinii publice și conviețuirii sociale reglementat de Legea 61/1991. Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 3.000 de lei.

* * *

Tot în weekend, polițiștii au desfășurat acțiuni pe linie de circulație rutieră, pentru menținerea siguranței traficului rutier și prevenirea producerii de accidente pe fondul vitezei excesive și al nerespectării regulilor privind manevra de depășire.

În urma acțiunilor desfășurate la nivelul întregului județ, au fost constatate 125 de abateri de natură contravențională pentru care s-au aplicat sancțiuni. Dintre acestea, 74 au fost aplicate șoferilor care au apăsat prea tare pe pedala de accelerație și au depășit limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute și 9 permise de conducere, cinci dintre acestea pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

Acțiunile pe linie de circulație vor continua. În această săptămână, până duminică inclusiv, activitățile polițiștilor rutieri vor urmări respectarea regulilor de circulație pentru pietoni și reducerea numărului de accidente în care sunt implicați aceștia.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio