Ştiri locale

Acțiune de ecologizare pe malul Oltului lângă Olteni cu ocazia Zilei Mondiale a Apei

Administraţia Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna a celebrat Ziua Mondială a Apei cu tematica „Apă pentru Pace” cu o acțiune de ecologizare în data de 21 martie în zona Olteni pe malul Râului Olt lângă „Drumul Apelor Minerale” în apropierea pistei de echitație de standarde internaționale de la Olteni.

La acţiunea de ecologizare au participat peste 70 de persoane din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna, împreună cu reprezentanţii de la Agenția de Protecția Mediului Covasna și Garda de Mediu Covasna, care au adunat circa 3.5 tone de deşeuri menajere de pe malurile Râului Olt și în zona pistei de echitație.

Publicitate

Tema aleasă în acest an pentru Ziua Mondială a Apei, „Apă pentru Pace”, aduce o dimensiune nouă a acestei resurse naturale, aceea de omogenizator al diferențelor acumulate în timp de ordin politic, economic și cultural de către principalii actori instituționali sau statali.

Totodată tema subliniază implicit rolul esențial pe care îl are apa în istoria și evoluția popoarelor, dar și în menținerea stabilității globale.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei în anul 2024 este o acţiune de conştientizare publică a faptului că valoarea apei este mult mai mare decât prețul său – apa are o valoare enormă și complexă pentru gospodăriile noastre, alimente, cultură, sănătate, educație, economie și integritatea mediului nostru natural și un mesaj către popoarele lumii de a uni eforturile pentru a proteja resursele naturale și pentru a promova înțelegerea și cooperarea între toate statele care împart aceleași resurse de apă.

Publicitate
Publicitate
banner we radio