Ştiri locale

Acţiune a poliţiştilor covăsneni în domeniul silvic: amenzi, evaziune fiscală şi lemn confiscat

În perioada 12-17 februarie 2020, polițistii covăsneni în colaborare cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Brașov – Garda Forestieră Jud. Covasna, au organizat și executat o acțiune în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

În cadrul acțiunii s-a efectuat un control pe linie de achiziție, depozitare, prelucrare și comercializare a materialului lemnos la punctul de lucru și depozitul de materiale lemnoase aparținând unui operator economic din județul Covasna.

În urma verificărilor efectuate, în evidențele operatorului economic, polițiștii au constatat diferențe între stocurilor faptice si stocurile scriptice, în plus de aproximativ 100 mc de lemn pentru care societatea în cauză nu a putut prezenta documente legale de proveniență și s-au constatat diferențe în minus de aproape 160 mc de lemn pentru care societatea nu a putut face dovada expedierii și comercializării acestui material lemnos.

În baza celor constatate, cu privire la diferențele în plus de material lemnos, operatorului economic în cauză i-au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în sumă totală de 5.000 lei și s-a dispus confiscarea a aproape 100 mc de material lemnos în valoare de peste 27.000 lei.

De asemenea, cu privire la diferențele în minus de material lemnos constatate, polițiștii s-au sesizat din oficiu față de operatorul economic cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Polițiștii vor continua activitățiile în vederea protejării fondului forestier prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală precum și depistarea și sancționarea faptelor de natură contravențională prevăzute de legislația în domeniul silvic.

Foto arhiva

banner we radio