Info Trafic, Ştiri locale

Acţiune a Poliţiei Rutiere în judeţul Covasna: 26 de şoferi au rămas fără permis în doar 3 zile

Polițiștii acționează pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, în perioada 18 – 20 martie a.c., polițiștii rutieri au desfăşurat o serie de acțiuni pe toată raza județului Covasna după cum urmează:

Publicitate

Vineri, 18.03.2022, polițiștii au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Sâmbătă, 19.03.2022, polițiștii rutieri au avut în obiectiv combaterea nerespectării regimului legal de viteză, depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă prevederile legale referitoare la depășire, precum și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Duminică, 20.03.2022, s-a acționat pentru reducerea riscului rutier prin impunerea folosirii centurilor de siguranţă/dispozitivelor de retenţie.

Totodată, la data de 18 martie a.c., polițiștii au acționat pentru reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată precum și depistarea și sancționarea participanților la traficul rutier care nu respectă regulile de trecere la nivel cu calea ferată.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea 149 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză și 22 de sancțiuni au fost aplicate pentru neutilizarea centuri de siguranță sau dispozitivelor de siguranță omologate.

Totodată, în urma abaterilor constatate, au fost reținute 26 de permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio