Ştiri locale

Acoperișul și fațada Prefecturii Covasna intră în reabilitare

Fațada și acoperișul clădirii Prefecturii Covasna vor fi reabilitate cu bani de la bugetul de stat, prin Ministerul Afacerilor Interne, valoarea investiției fiind de peste 1 milion de lei.

Lucrările vizează înlocuirea în totalitate a acoperișului din tablă, îndepărtarea zugrăvelilor exterioare, reparații locale ale stratului suport și vopsirea exterioară a fațadei principale, termenul prevăzut pentru finalizare fiind 60 de zile de la încheierea contractului cu firma executantă.

Prefectul județului, Ráduly István, a precizat că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în cursul zilei de luni.

„La acoperiș se va folosi tot tablă, întrucât clădirea propriu-zisă este situată în apropierea unor clădiri care sunt catalogate monumente istorice, ca atare nu putem schimba nici structura, nici culoarea, nici nimic. De asemenea, fațada clădirii necesită o renovare totală, și mă bucur foarte mult că am ajuns în acest moment important, și am putut să semnăm contractul de execuție a lucrării (…) Valoarea totală a lucrării este în jur de 1,2 milioane de lei, dar contractul este încheiat pentru circa 1 milion de lei, bani de la Ministerul Afacerilor Interne. Executantul a acceptat caietul de sarcini în care este prevăzut pentru execuție un termen de 60 de zile din momentul încheierii contractului. Ordinul de începere a lucrării îl vom emite luni. Bineînțeles, termenul de finalizare se poate prelungi cu acele zile în care din cauza vremii nu se poate lucra, având în vedere că este vorba despre și de lucrări la acoperiș, dar lucrările se vor finaliza în acest an”, a explicat prefectul Ráduly István.

Acesta a mai precizat că deși activitatea angajaților Prefecturii va fi ușor afectată de aceste lucrări, investiția este una necesară. Anul trecut, întreaga rețea electrică interioară a fost schimbată, fiind înlocuite, printre altele, corpurile de iluminat și întrerupătoarele din fiecare încăpere.

„Categoric o să fie afectată activitatea din Prefectură, dar nu într-un procent foarte mare. Va fi gălăgie, pentru că nu se poate lucra altfel, dar suntem cu toții conștienți că această lucrare trebuie să fie executată și e binevenită. Anul trecut am reușit să înlocuim în totalitate instalația electrică interioară, și atunci a fost un deranj, dar a trecut și a rămas fructul lucrării. În calitate de conducător al instituției, am obligația să creez acea atmosferă optimă în care angajații să vină cu mare plăcere, astfel încât randamentul să fie și mai mare”, a mai spus prefectul.

Contractul cu firma care a câștigat licitația publică pentru realizarea lucrărilor de reparații a fost încheiat în cursul zilei de vineri.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio