Info Trafic, Ştiri

Accidentele schimbă regulile de circulaţie în Braşov. Limita legală de viteză va fi redusă

Numărul tot mai ridicat de accidente soldate cu victime, în Braşov, obligă autorităţile locale să ia măsuri. Vor fi instalate noi semafoare şi limitatoare de viteză, dar cea mai importantă măsură e reducerea vitezei legale prin oraş.

De la începutul anului patru pietoni au fost loviţi mortal pe trecerile din Braşov. Trei din cele patru accidente au avut loc pe cea mai aglomerată arteră din oraş, unde limita de viteză este de 70 de kilometri pe oră. Peste 10.000 de maşini circulă zilnic pe Calea Bucureşti, spun poliţiştii. Şi asta pentru că şoferii, care tranzitează oraşul, nu au altă rută, pentru că şoseaua de centură nu este încă gata.

Publicitate

Pentru a preveni eventualele accidente, Poliţia Rutieră a cerut Primăriei să înăsprească regulile de circulaţie prin oraş.

Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov: „Reducerea vitezei legale de circulaţie în municipiul Braşov de la 60 la 50 km/oră, iluminarea trecerilor de pietoni, semnalizarea acestora, indicatoare la treceri de pietoni, semafoare.\”

La cererea Poliţiei, Primăria o să cumpere încă 30 de limitatoare, pe lângă cele 30 deja existente, şi va instala nouă semafoare noi.

Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov: „Limitatoarele ne-ar ajunge undeva la 138.000 de lei, cele care se vor monta în plus iar. O semaforizare a unei treceri de pietoni înseamnă undeva la 50.000 de lei\”.

Pietonii sunt însă de părere că şoferii nu ţin cont de marcajele din trafic.

Reducerea vitezei maxime permise în Braşov până la 50 de kilometri pe oră va intra în vigoare de luna viitoare.

Publicitate
Publicitate
banner we radio