Ştiri locale

Accident mortal petrecut la fabrica Holzindustrie Schweighofer de la Reci

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna anchetează un accident petrecut la fabrica Holzindustrie Schweighofer de la Reci, soldat cu moartea unui tânăr de 19 ani.

Inspectorul şef-adjunct Dumitru Marinescu a declarat luni că în cursul zilei o echipă de specialişti se va deplasa la faţa locului pentru a stabili cu exactitate circumstanţele incidentului petrecut la sfârşitul acestei săptămâni.

„Ancheta e în curs de desfăşurare, astăzi vom face cercetări la faţa locului, vom lua declaraţii pentru a stabili cu exactitate cum s-au petrecut lucurile. Ştim că a murit un băiat în vârstă de 19 ani din Sfântu Gheorghe, care era angajat acolo cu acte în regulă. Nu ştim dacă a căzut de la înălţime sau ce s-a întâmplat, nu ne putem încă pronunţa”, a declarat Dumitru Marinescu.

Vezi AICI Concluziile anchetei la fabrica Schweighofer de la Reci

Conducerea fabricii Holzindustrie Schweighofer menţionează într-un comunicat de presă că în urma acestui „incident nefericit” au fost urmate „toate procedurile stricte pentru aceste situații”, fiind anunţate toate autoritățile competente, respectiv Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

„Au fost imediat notificate și au obținut din partea noastră tot sprijinul necesar pentru a supune circumstanțele incidentului unei anchete minuțioase. Ancheta autorităților este în plină desfășurare în acest moment și, potrivit prevederilor legale, așteptăm primele concluzii pentru a oferi mai multe informații. Holzindustrie Schweighofer este dedicată siguranței la locul de muncă și păstrării integrității fizice și psihice a tuturor angajaților. Aceștia beneficiază de asigurări private de sănătate, de echipamente de protecție și instruiri periodice obligatorii la locul de muncă, în funcție de meserie și de postul ocupat, iar compania depune toate eforturile pentru identificarea condițiilor ce pot duce la evenimente nedorite și pentru implementarea soluțiilor care să le elimine”, se arată în comunicat.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio