Info Trafic, Ştiri locale

Accident mortal între Sfântu Gheorghe şi Reci din cauza unei căruţe nesemnalizate

Vineri seară, în jurul orei 23, pe DN13E la km 36 + 200 m a avut loc un accident de circulaţie în următoarele împrejurări:

Numitul P.T. (27 de ani) în timp ce conducea auto marca Hyundai din direcţia Sfântu Gheorghe către DN11 la km 36+200m a tamponat din spate un atelaj hipo condus de numitul B.G. (21 ani), atelaj care era nesemnalizat corespunzător! După impact conducătorul auto a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe un teren agricol pe partea stângă a direcţiei de mers!

Publicitate

După impact, conducătorul auto Hyundai a coborât din maşină, a revenit pe carosabil, a încercat să semnalizeze accidentul dar din aceeaşi direcţie a venit un alt autoturism condus de numitul B.N. (19 ani) care a trecut peste obstacolele aflate pe carosabil, apoi s-a oprit!

În urma accidentului conducătorul atelajului a decedat iar animalul de tracţiune a fost rănit grav! Ambii conducători auto au fost testaţi cu alcooltestul iar rezultatul a fost negativ. Cercetarile sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Polițiștii le reamintesc cetățenilor că, potrivit legislației în vigoare, privind circulația pe drumurile publice, vehiculele cu tracțiune animală trebuie să fie dotate, în faţă cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare albă, iar în spate, cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare roşie, omologate, montate cât mai aproape de marginile exterioare ale vehiculului.

Pe timpul nopţii sau în alte condiții în care vizibilitatea este redusă, vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat în plus, în partea laterală stânga, cu cel puţin o lumină de culoare albă sau galbenă, situată mai sus de nivelul roţilor.

De asemenea, conducătorul vehiculului cu tracţiune animală trebuie să aplice pe harnaşamentul animalului trăgător materiale reflectorizante pentru ca acesta să fie observat cu uşurinţă de către ceilalţi participanţi la trafic.

(IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio