Info Trafic, Ştiri locale

Accident mortal duminică seară la Ojdula

Pompierii militari au intervenit aseară la un accident rutier, cu trei victime implicate, produs pe DC 3 în apropierea localităţii Ojdula.

Forţele participante au intervenit pentru acordarea primului ajutor persoanelor implicate în accident, extragerea unei persoane rămase încarcerate și asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

În urma evenimentului rutier, o persoană a decedat și alte două au fost asistate medical și transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Sfântu Gheorghe.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că un bărbat de 31 de ani, care conducea un autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare, a pierdut controlul și s-a răsturnat în afara părții carosabile, după ce a izbit un cap de pod. În urma impactului o femeie de 36 de ani și-a pierdut viața, un bărbat de 30 de ani a fost grav rănit, iar șoferul s-a ales cu răni ușoare.

Polițiștii au constatat, totodată, că, dintre cele trei persoane implicate în acest eveniment rutier, șoferul este singurul care purta centura de siguranță, el fiind și cel care a scăpat doar cu răni ușoare. Oamenii legii atrag atenția, pe această cale, asupra importanței folosirii centurii de siguranță. Ea este obligatorie pentru toți ocupanții mașinii, inclusiv pentru cei aflați pe locurile din spate. Nerespectarea acestei obligații atrage răspunderea contravențională și se sancționează cu amendă care poate ajunge până la 435 de lei. Aspectul cel mai important însă, vis-a-vis de portul centurii de siguranță, este că ea salvează vieți în cazul unui accident rutier și ar trebui să fie folosită nu pentru a ne proteja de amendă, ci pentru a ne salva viața. 

Foto: ISU Covasna