Ştiri

A murit Cristina Țopescu. Jurnalista nu mai fusese văzută de aproape 3 săptămâni

Jurnalista Cristina Țopescu, fiica legendarului comentator sportiv Cristian Țopescu, a murit. În vârstă de 59 de ani, Cristina Țopescu a fost găsită fără suflare în casa sa. Chemat la domiciliul acesteia de o vecină, echipajul de la Serviciul de Ambulanță nu a putut face nimic pentru a o salva.

Vedeta TV nu a mai fost văzută ieşind din locuință de aproximativ trei săptămâni.

Ultima postare pe Facebook a Cristinei Țopescu pe Facebook este din 26 decembrie 2019, când a distribuit un articol despre Papa Francisc, în care acesta îndemna oamenii să iubească animalele.

Informația a fost confirmată de poliție și de către șeful Ambulanței din București.

Potrivit poliției, duminică seară, în jurul orei 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală.

De la finalul anului trecut, Cristina Țopescu devenise consilier al ministrului Sănătății. Și cei de la minister au încercat să o contacteze pe Cristina Țopescu, fără succes. Au crezut însă că este plecată în străinătate și de aceea nu răspunde la telefon.

Aceasta locuia singură, iar în casă au mai fost găsiți trei câini morți, conform primelor informații. Alți cinci câini au fost găsiți în viață.

Cristina Țopescu avea 59 de ani şi era fiica celebrului comentator sportiv Cristian Țopescu. Ea a fost prezentatoarea principalului jurnal de știri Prima TV timp de 12 ani. De-a lungul anilor, ea a fost și o activistă pentru bunăstarea animalelor.

Lucian Mândruță: „Mă șochează că era un om atât de singur”

Jurnalistul Lucian Mândruță a vorbit la Digi24 despre moartea vedetei TV Cristina Țopescu. În opinia sa, este șocant faptul că nu a vizitat-o nimeni de Crăciun și că era „atât de singură”, deoarece o știa înconjurată de prieteni.

Lucian Mândruță: „Pe mine mă șochează că era un om atât de singur, pentru că eu o știu pe Cristina înconjurată de prieteni.

Am fost, nu știu dacă pot să spun prieten cu ea, dar vorbeam cam o dată pe lună, ne mai vedeam și mai râdeam pe la petreceri.

Ce mă surprinde că două săptămâni – nu i-a mai călcat nimeni pragul atâta vreme și asta mă șochează, pentru că și eu sunt destul de aproape de generația asta. E șocant că nu mai avea pe nimeni la aproape 60 de ani care să facă o vizită la ea de Crăciun.
Foarte tristă povestea și m-a tulburat, e un om care a făcut ceva pentru televiziune în țara asta, pentru presă.

Un om atât de bun ca ea să fie singur de Crăciun și să aflăm după Anul nou că nu mai e… E teribil.”

Stelian Tănase: „Eu am crezut că a plecat în străinătate într-o vacanță”

Istoricul Stelian Tănase a vorbit la Digi24 despre decesul vedetei TV Cristina Țopescu, cu care spune că era bun prieten. El a spus că au vorbit ultima dată la jumătatea lunii decembrie și că a crezut-o plecată într-o vacanță în străinătate.

Stelian Tănase: „Este o veste foarte tristă, eram foarte buni prieteni. Ne leagă o prietenie de aproape 30 de ani, am făcut multe emisiuni, am fost la multe evenimente, am vorbit multe subiecte.

Era o fată foarte sensibilă, se ocupa de câini și făcea asta cu foarte mult devotament. Își dădea toți banii ca să-i salveze, să le cumpere medicamente, să aibă grijă de ei. Era o persoană foarte deosebită.

Am vorbit ultima dată, cred, pe la jumătatea lui decembrie. Am făcut o emisiune despre un roman al meu, Marele Incendiator, dar după aceea ne-am mai văzut și ne-am mai auzit. Eram în legătură destul de strânsă. Eu am crezut, când am văzut că nu mai sună, că nu mai postează pe Facebook, că a plecat în străinătate într-o vacanță și cred că multă lume a crezut asta.

Condițiile în care a murit, singură în casă, nu știu ce s-a întâmplat că nu a putut să dea un telefon la 112, unui prieten, să mă fi sunat, sau pe altcineva… să fii singur în casă și nimeni să nu o caute, probabil că trebuia să petreacă sărbătorile cu cineva, erau lucruri de vorbit… și să cazi jos și să te găsească după atât de multe zile… Este o tragedie.”

Publicitate
banner we radio