Ştiri locale

A început vaccinarea anti-COVID în judeţul Covasna. Aproape toate cadrele medicale de la Spitalul de Cardiologie Covasna vor fi vaccinate

Aproape toți angajaţii Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „Benedek Géza” din Covasna vor fi vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, campania de imunizare fiind demarată luni la ora 10:00.

Managerul unității medicale, Monica Sporea, ne-a declarat că în prima tranșă sunt programate să se vaccineze peste 100 de cadre medicale, care lucrează atât în cadrul Spitalului de Recuperare Covasna, cât și în secția externă, respectiv Spitalul orășenesc Întorsura Buzăului.

Publicitate

Potrivit acesteia, primul medic imunizat a fost directorul de îngrijiri medicale, dr. Ioan Deaconu, în vârstă de 55 de ani.

„Aproape tot personalul medical și-a exprimat dorința de a se vaccina, aproape toți medicii. Procentul nu este de 100% pentru că sunt persoane care au trecut prin boală recent sau au diverse probleme și așteaptă să vadă reacțiile pentru alergii, în rest medicii sunt programați și se vaccinează. La ora 10:00 am început campania de vaccinare, ne-am vaccinat, inclusiv eu m-am vaccinat. Sunt 100 și ceva de persoane programate în prima tranșă. Prima persoană vaccinată a fost directorul de îngrijiri medicale, dr. Deaconu Ioan, care are 55 de ani, iar următoarea persoană vaccinată am fost eu”, a declarat managerul spitalului, care a mai precizat că după vaccinare se simte bine și că „nu a simțit absolut nimic”.

Program pentru recuperarea pacienților COVID

Monica Sporea a mai declarat că în perioada următoare, în cadrul spitalului va fi inclus un program pentru recuperarea pacienților care au trecut prin infecția cu virusul SARS-CoV-2.

„Suntem cu speranță și încredere că putem să ne reluăm activitatea de recuperare, o să încercăm să facem un program de recuperare și a pacienților care au trecut prin această boală, pe lângă recuperarea cardiovasculară clasică pe care o facem noi o să includem un program pentru recuperarea pacienților post-Covid. Am reorganizat circuitele de zeci de ori, nu ne speriem de asta, ne adaptăm din mers și organizăm pe clădiri recuperarea. Deocamdată într-o clădire, în Vila D avem pacienți Covid, pentru că suntem Spital-suport, iar în celelalte clădiri încercăm să ne reluăm activitatea”, a explicat managerul.

Aceasta a mai declarat că până în data de 15 septembrie niciun angajat al unității medicale nu a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, ulterior existând doar câteva cazuri în rândul unor angajați care însă nu s-au îmbolnăvit în cadrul spitalului.

Activitatea de vaccinare anti-Covid pentru Etapa I s-a extins începând de luni pe tot teritoriul României, fiind deschise aproape toate centrele de vaccinare pentru imunizarea cadrelor medicale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio