Ştiri locale

A început săptămâna prevenirii criminalității, eveniment național dedicat siguranței cetățenilor

În perioada 20-24 mai, la nivel național are avea loc „Săptămâna prevenirii criminalității – 2024”, un eveniment organizat cu scopul de a conștientiza cetățenii asupra necesității adoptării unor măsuri de autoprotecție pentru a evita victimizarea și pentru a înțelege consecințele legale ale comiterii de infracțiuni.

La nivelul județului Covasna, acțiunile vor fi coordonate prin structura de prevenire a criminalității, alături de poliția rutieră, investigații criminale, siguranță școlară și ordine publică. Activitățile se vor desfășura conform unui calendar tematic, stabilit la nivel național:

  • Luni, 20 mai – Prevenirea victimizării minorilor:
  • Marți, 21 mai – Siguranța în mediul online;
  • Miercuri, 22 mai – Prevenirea violenței domestice;
  • Joi, 23 mai – Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului;
  • Vineri, 24 mai – Prevenirea disparițiilor de minori și a plecărilor voluntare.

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul polițiilor municipale și orășenești, împreună cu formațiunile de poliție rurală, vor organiza activități preventive la nivel local, în concordanță cu tematica zilnică. Activitățile includ organizarea de sesiuni de consiliere și informare în școli, crearea de materiale educative și pliante pentru a promova comportamentele sigure, distribuirea de materiale informative în comunitate, colaborarea cu instituții și organizații non-guvernamentale pentru a oferi resurse și suport diversificate, promovarea în rândul comunității a programelor de prevenire a infracțiunilor.

Tot luni, 20 mai 2024, I.P.J. Covasna va lansa campania locală de informare „Părinți responsabili, copii protejați!” care seadresează părinților elevilor din școlile și liceele din județul Covasna. Campania, care vizează prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor, va furniza părinților informații esențiale pentru a recunoaște potențialele pericole și comportamentele responsabile asociate acestora, precum și un „Ghid pentru părinți”, material ce va fi distribuit cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Covasna.

Prin toate aceste activități ne angajăm să continuăm eforturile pentru prevenirea criminalității și pentru promovarea siguranței în comunitate. Prin colaborare și implicare activă, putem construi împreună un mediu mai sigur și mai prosper pentru toți locuitorii noștri.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio