Ştiri locale

A început judecarea polițistului care în decembrie anul trecut s-a urcat băut la volan și a provocat un accident mortal la Sfântu Gheorghe

Dosarul în care este cercetat polițistul covăsnean care a provocat un accident mortal în luna decembrie anul trecut, în urma căruia un tânăr de 28 de ani și-a pierdut viața, a ajuns în fața judecătorilor. Săptămâna trecută, instanța a dispus „începerea judecății cu privire la inculpat”, polițistul în vârstă de 41 de ani fiind trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe a precizat că ședințele de judecată sunt, în general, publice, astfel că oricine ar putea, teoretic, să participe la aceste înfățișări.

Publicitate

„Dosarul deja este în instanță și, practic, fiind în faza de judecată, instanța poate comunica informațiile. În principiu, ședințele de judecată sunt publice. Dacă nu cumva un judecător declară nepublică ședința de judecată, nu ar fi nicio problemă, orice parte interesată poate să asiste la aceste ședințe”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Ionel Pădurariu.

Potrivit soluției din data de 12 octombrie, polițistul judecat a putut depune contestație în termen de 3 zile de la comunicarea deciziei.

„În baza art. 346 alin. 1 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei, prin rechizitoriul nr. 2607/P/2021 din data de 31.08.2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe privind pe inculpatul FETCU SORIN, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cu privire la inculpat. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt, pronunțată în data de 12 octombrie.

Amintim că pe 2 decembrie 2021, în jurul orei 17:00, maşina condusă de polițistul covăsnean a fost implicată într-un accident mortal produs pe DN 12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, după ce a intrat pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă, izbind frontal mașina la volanul căreia se afla un tânăr de 28 de ani. Din păcate, tânărul și-a pierdut viața în urma tragicului eveniment rutier.

Rezultatul etilotestului a indicat faptul că angajatul IPJ Covasna avea o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, buletinul de analiză toxicologică a relevat că acesta avea aproape 2 la mie alcool în sânge (1,89 gr/mie alcool pur la prima probă, 1,55 gr/mie alcool pur în sânge la a doua probă).

Considerat, inițial, suspect în dosar, din data de 28 iunie polițistul este cercetat ca inculpat pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio