Ştiri locale

A început exercițiul de mobilizare în judeţele Covasna şi Harghita. O parte din rezerviști vor fi chemați la unități militare

Luni, 12 iunie 2023, la sediul Instituției Prefectului – Județul Covasna a avut loc ședința de deschidere în regim videoconferință a Exercițiului de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare.

Redăm comunicatul de presă al Ministerului Apărării Naționale:

„În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și al stării de război și  ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în perioada 12 – 16 iunie 2023, în județul Covasna se desfășoară un Exercitiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare — MOBEX HR-CV-23, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Exercițiile de acest tip se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Pe timpul exercițiului, o parte din rezerviștii cu domiciliul în județul Covasna, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.”

Publicitate
banner we radio