Ştiri

A fost stabilită ora primei aterizări pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Aeronava va fi pilotată de fiul lui Dumitru Prunariu

Primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov-Ghimbav joi, 15 iunie, este un Boeing cu 100 de locuri care aparține companiei TAROM. Aeronava va pleca din București la ora 07:30 și va ajunge la Ghimbav la ora 08:10. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

„Vom ateriza cu un avion al companiei TAROM, de 100 de locuri, un Boeing. Vom fi prima cursă. Vom ateriza la ora 8:10 pe Aeroportul din Brașov. Îmi doresc să avem cât mai mulți oaspeți. Am încercat să aduc cât mai multe personalități brașovene acasă cu ocazia acestui eveniment. Sunt mulți care încă evaluează dacă își găsesc timpul necesar pentru a ajunge cu prima cursă pe Aeroportul de la Brașov. Vom pleca spre București la ora 10:30. Deci, practic, vom avea două ore în care vom prezenta oaspeților noștri aeroportul, vom dezveli placa din interiorul terminalului”, a spus Adrian Veștea.

Publicitate

Potrivit mytex.ro, aeronava va fi pilotată de Cătălin Prunariu, fost director general la TAROM, fiul brașoveanului Dumitru Prunariu – primul și singurul român care a zburat în spațiu (14 mai 1981).

În weekendul acesta, pe 10 și 11 iunie, Aeroportul de la Ghimbav își deschide porțile pentru cei interesați, fiind pregătite show-uri aviatice, concerte și o mulțime de surprize pentru cei care trec pragul celui mai nou aeroport din țară.

“Este și aeroportul care are ultima tehnologie, din foarte multe puncte de vedere. Este un aeroport care este cochet, este un aeroport pe care noi, brașovenii, îl așteptăm de foarte multă vreme. Am toată convingerea că va fi unul dintre aeroporturile importante ale României. În timp relativ scurt o să avem un număr foarte mare de pasageri. Vor exista și companii aeriene. Știu că sunt foarte mulți nerăbdători pe anumite destinații, dar, pas cu pas, vom ajunge în fiecare colț al lumii”, a spus Adrian Veștea.

Cei care vor să ajungă sâmbătă și duminică la Zilele Porților Deschise la Aeroportul Internațional Brașov au la dispoziție și autobuze RAT de pe linia 28, care vor pleca la fiecare 10 minute din Livada Poștei.

Publicitate
banner we radio