Ştiri

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția terminalului Aeroportului Brașov-Ghimbav

CJ Brașov a semnat miercuri contractul cu Asocierea BOG’ART SRL – Uti Grup SA – Uti Facility Management SA, pentru obiectivul „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a Proiectare și execuție lucrări de construcții și instalații Obiectul Terminal de pasageri”, proiectare și execuție.

Contractul are valoarea de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA), iar cele trei firme asociate au la dispoziție 12 luni pentru a executa prevederile contractului (trei luni pentru realizarea proiectului tehnic și nouă luni pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor de construcții și instalații pentru Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav). Între proiectare si execuție mai este o perioadă pentru avizări, pentru care nu se știe încă durata și care cade în sarcina constructorului.

Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp, după o soluție arhitecturală realizată de celebrul arhitect brașovean Dorin Ștefan.

Constructorul a precizat că singurul obstacol în realizarea la timp a terminalului ar fi vremea nefavorabilă.

Specialiștii CJ Brașov și cei ai IPTANA SA au stabilit toate detaliile necesare obținerii avizelor privind fluxurile de pasageri cu reprezentanții SRI, ai Poliției de Frontieră și ai Direcției Vamale. Cele trei instituții au impus alocarea unor spații suplimentare și achiziția unor echipamente de securitate pentru funcționarea în bune condiții a aeroportului și pentru desfășurarea activităților specifice acestora.

În privința achizițiilor publice pentru drumul perimetral și balizaj, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a precizat că miercuri a fost ultima zi pentru depunea ofertelor, şi va urma o perioadă pentru evaluarea ofertelor, iar în cazul balizajulul procedura de achiziție a fost prelungită până pe data de 2 septembrie 2019.

(www.stiridebrasov.ro)

banner we radio