Ştiri locale

A fost semnat contractul pentru construirea noului spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe

Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat miercuri, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, că a fost semnat contractul pentru construirea noului spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe. A fost prezent ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, directorul CNI, Manuela Pătrăşcoiu, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor.

CNI a semnat astăzi contractul pentru construirea unei noi clădiri dedicată secției de boli pneumologice la Spitalul Județean Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna. Realizarea acestei investiții este necesară pentru îmbunătățirea și eficientizarea actului medical de la nivelul acestei specializări, iar pacienții vor beneficia, după finalizarea lucrărilor, de condiții conforme pentru investigații și tratamente de specialitate. Capacitatea de spitalizare a noii clădiri va fi de 34 de paturi, repartizate în saloane de 2 locuri. Finanțarea acestui obiectiv este asigurată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, valoarea contractului aferent acestui obiectiv de investiții fiind de aproximativ 28 milioane lei”, se arată în postare.

“Pentru noi, sănătatea oamenilor primează. Tocmai de aceea facem eforturi să dezvoltăm sistemul de sănătate la nivel judeţean. Este şi motivul pentru care construim acest nou spital. Un spital modern, care va cuprinde şi o policlinică şi un dispensar de specialitate. Am început acest proiect extrem de important pentru că cei care lucrează acolo sunt medici care salvează vieţi, iar medicii nu pot salva vieţi în clădiri dărăpănate, cu echipamente învechite. În prezent, se mai efectuează şi alte lucrări importante în incinta Spitalului Judeţean, precum extinderea UPU şi reabilitarea vechii clădiri. În curând, vor începe şi lucrările pentru noul spital TBC. Le mulţumim colegilor noştri din UDMR care lucrează în Guvern. Împreună cu viceprim-ministrul Kelemen Hunor şi ministrul Cseke Attila, am participat la semnarea contractului de execuţie. Este o muncă de echipă” , a scris preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui raport de specialitate postat pe site-ul CJ Covasna, clădirea de pneumoftiziologie existentă se află într-o „stare deplorabilă”.

„În anul 2011 s-au făcut lucrări de reparaţii curente în interiorul clădirii încercându-se creşterea pe cât posibil a condiţiilor de cazare a pacienţilor. În anul 2012 s-a realizat separarea termică a clădirii de la reţeaua centrală a spitalului. Clădirea în sine, chiar dacă se va interveni asupra acesteia, nu este potrivită activităţii medicale. Necesitatea investiţiei derivă atât din considerente socio-economice, componenta socială fiind presantă, întrucât primirea pacienţilor la spitalul actual este realizată în spaţii total necorespunzătoare din mai multe puncte de vedere, dar şi din considerente organizatorico-tehnice prin amenajarea tuturor secţiilor solicitate în cadrul aceleiaşi clădiri în incinta complexului spitalicesc, ceea ce conferă şi oportunitate de a realiza investiţia. Obiectivul general şi principal este îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii, diagnosticării şi tratarea pacienţilor care suferă de boli respiratorii acute şi cronice, în regim ambulatoriu, iar când acest lucru nu este posibil, tratamentul de lungă durată prin internare la secţiile cu paturi având un grad de dotare modernă şi confortabilă. Pe baza unei analize multicriteriale s-a optat pentru construirea unei noi clădiri cu destinaţia de spital de pneumologie şi pneumoftiziologie”, se precizează în documentul menţionat.

 

Publicitate
banner we radio