Ştiri locale

A fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea DJ113 Bixad – Gara CFR Bixad și a podului peste râul Olt

Ministerul Dezvoltării a semnat 49 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de peste 761 de milioane de lei, printre acestea numărându-se și proiectul depus de Consiliul Județean Covasna, pentru reabilitarea podului de peste râul Olt în comuna Bixad și modernizarea drumului județean 113 care leagă drumul național cu Gara CFR Bixad, pe o porțiune de 1,7 km.

Valoarea lucrărilor de investiții din comuna Bixad se ridică la 14,8 milioane de lei, din care 9,93 lei de milioane de lei sunt asigurați prin Programul Național „Anghel Saligny” pentru proiectul „Reabilitare pod DJ113 peste râul Olt km 36+301 și modernizare DJ 113 km 35+050 – km 37+397, Bixad – Gara CFR Bixad”.

În total, trei drumuri județene vor fi reabilitate cu o finanțare totală în valoare de 27,9 milioane de lei în cadrul programului „Anghel Saligny”. Pe lângă lucrările din comuna Bixad, proiectele de dezvoltare mai vizează modernizarea unei porțiuni de 2,35 km din drumul județean 121A, în comuna Valea Crișului și modernizarea unui tronson de 800 de metri din drumul județean 121E, care leagă satul Angheluș cu Halta CFR din localitate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, numărul contractelor semnate la nivel național, până în prezent, în cadrul programului ”Anghel Saligny”, se ridică la 1.015, valoarea totală a acestora depășind de 11.2 miliarde de lei.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio