Ştiri locale

A fost redeschis şantierul Aeroportului Braşov

Vineri a fost redeschis şantierul Aeroportului Braşov, o certitudine de mult şi de mulţi aşteptată, după ce, în 2014, proiectul a fost abandonat. După aproape doi ani de proceduri, începute în 2016 cu recuperarea terenului pierdut al aeroportului, acum s-a ajuns la etapa „vizibilă” a lucrurilor: începe efectiv munca pe şantier, scrie bzb.ro.

Astăzi, constructorul căilor de rulare ale Aeroportului Internațional Brașov a început organizarea de șantier. Am fost prezent să le urez spor la treabă”, a confirmat Adrian Veştea preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Publicitate

În paralel, au fost începute „studiile CBR pentru pista aeroportului – CBR, California Bearing Ratio, măsoară capacitatea portantă a pământului natural. Este un coeficient în funcție de care se stabilește ce tonaj suportă terenul alăturat pistei de aterizare cu CBR-ul respectiv”, a mai precizat acesta.

Constructorul care realizează căile de rulare este firma bucureşteană SC PORR Construct SRL, care are la dispoziţie 116 zile pentru a finaliza lucrările.

Execuţia lucrărilor la alte 9 obiective ce fac parte din proiectul aeroportului, printre care clădirea energetică, gospodărire apă, drumuri perimetrale, platforma antisuflu, remiza de pompieri sunt e în curs de atribuire. Totodată, în scurt timp se vor finaliza planşele pentru fluxurile în interiorul aeroportului. Aceste documente vor merge către instituţiile abilitate, în vederea avizării. Este vorba de Poliţia de Frontieră, Vamă, Serviciul Român de Informaţii şi alte structuri care îşi vor desfăşura activitatea în interiorul aeroportului. „După ce vom avea aceste avize clare, urmează să stabilim şi soluţia de arhitectură pentru terminal. În următoarea etapă se va posta anunţului licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la terminalul de 11.000 metri pătraţi”, preciza Veştea, la ultima informare publică referitoare la stadiul lucrărilor de la aeroport, din 17 iulie.

 

Publicitate
banner we radio