Meteo

A fost cea mai călduroasă dimineaţă de 11 decembrie din ultimii 60 de ani. De luni, vremea se schimbă radical în toată țara

Iarna pare că uită de data din calendar. A fost cea mai călduroasă dimineaţă de 11 decembrie din ultimii 60 de ani. După temperaturile record din acest weekend, vremea schimbă foaia. De luni, se va rãci semnificativ în majoritatea zonelor.

A fost cea mai călduroasă dimineață de 11 decembrie din ultimii 60 de ani, iar 59 de stații meteo au înregistrat recorduri termice. De asemena, și ziua de ieri a înregistrat la 30 de stații meteo temperaturi de 10 – 15 grade Celsius peste normalul perioadei. În judeţul Covasna, duminică dimineaţă temperaturile s-au situat între 7 şi 11 grade Celsius, mult peste cele normale pentru data din calendar.

Publicitate

După temperaturile record, însă, vremea schimbă foaia. De luni, vremea se va rãci semnificativ în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi  cel mult 8…10 grade; cu cele mai scăzute valori în vest, centru, nord, dar și în zonele montane.

Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite. Vântul va avea intensificãri în jumãtatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua sezația de rece.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va răci accentuat, devenind rece în regiunile intracarpatice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va avea înnorări și va ninge în zonele de munte, local și temporar în vestul, centrul și nordul țării, iar în regiunile sudice și sud-estice, mai ales spre seară și noaptea, pe alocuri se vor semnala precipitații, la început predominant sub formă de ploaie, apoi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând zăpada, iar trecător și pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Dealurile Crișanei și 10 grade pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -9 și 1 grad. Izolat se va forma ceață.

PROGNOZA METEO MARTI Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ninsori slabe îndeosebi în zona Carpaților Orientali, dar și în sud-est, unde dimineața mai sunt posibile precipitații mixte. Noaptea cerul va fi variabil la senin, însă spre dimineață se va înnora în vest și sud-vest, dar probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări în zona montană înaltă, iar în a doua parte a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime între -11 și 0 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea, izolat se va forma ceață asociată cu depunere de chiciură.

PROGNOZA METEO MIERCURI Cerul va prezenta înnorări temporare, iar mai ales în a doua parte a zilei și noaptea se vor semnala precipitații în jumătatea de vest a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi mixte la început, apoi vor predomina ploile, iar pe arii restrânse vor fi condiții de polei. La munte vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul va avea intensificări în zonele montane, iar local și temporar în regiunile vestice și estice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 1 și 8 grade, iar cele minime semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -3 și 7 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO DE JOI PANA SAMBATA În regiunile sudice și sud-estice valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, iar în restul teritoriului, deși vor fi variații de la o zi la alta, regimul termic va fi apropiat de norme. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării.

Foto: Facebook / Primăria Sfântu Gheorghe

Publicitate
banner we radio