Ştiri locale

A fost aprobat Studiul de fezabilitate pentru parcarea supraetajată, terenurile de sport şi spațiile comerciale, în locul fostului sediu Multi Trans

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat miercuri, în şedinţă extraordinară, Studiul de fezabilitate pentru construcţia bazei sportive şi a parcării supraetajate pe care autorităţile locale au în plan să le amenajeze între străzile Nicolae Iorga şi Bánki Dónát din Sfântu Gheorghe, în locul fostului sediu Multi-Trans, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la peste 62,7 milioane de lei.

Conform proiectului, construcţia va dispune de 194 de locuri de parcare acoperite, dintre care 10 pentru persoanele cu dizabilități motorii, 24 de locuri de parcare mai spațioase, pentru familii, un spațiu acoperit pentru parcarea bicicletelor care va fi amenajat la parter, în apropierea accesului în clădire, dar și 9 parcări pentru motociclete și 8 spații de depozitare închise dedicate motocicletelor, iar clădirea va deservi centrul istoric al orașului, piața agroalimentară și alte zone conexe. De asemenea, la ultimul nivel al clădirii cu 3 etaje vor fi amenajate terenuri de teqball, un teren de fotbal şi spaţii dotate cu aparate de fitness şi echipamente de tip calisthenics.

Publicitate

Prin reamenajarea zonei, autorităţile locale speră să elibereze străzile de autoturismele care staționează neregulamentar din cauza spațiilor de parcare insuficiente.

„Obiectivul principal al Municipalității este asigurarea condițiilor optime pentru desfăşurarea circulației pietonale și a autoturismelor. Prin realizarea prezentului proiect se doreşte fluidizarea traficului din zonă, cauzat de lipsa locurilor de parcare şi de autoturismele parcate sau stationate neregulamentar în străzile adiacente. De asemenea, prin terenurile de sport de la ultimul etaj al cladirii se doreşte stimularea interesului pentru activităţile cu caracter sportiv şi ridicarea standardului de viață. Funcțiunile prezente în zonă definite prin Piaţa Centrală, funcțiunile comerciale individuale, de alimentație, locuinţele colective şi organizarea urbanistică nefavorabilă, toate contribuie la aglomeraţia accentuată în zona străzii Bánki Donát, creând un disconfort şoferilor de autoturisme, aceştia fiind expuşi la riscul de accidente”, se arată în Referatul de aprobare al Studiului de fezabilitate.

Lucrările de construcții mai cuprind amenajarea acceselor pietonale și auto, dar și amenajarea spatiilor verzi în jurul clădirii care va avea 3 etaje, și se va întinde pe o suprafață de peste 10.647 mp.

Având în vedere că momentan Primăria nu deține drepturile de proprietate asupra tuturor terenurilor, pentru realizarea investiției va fi necesară exproprierea unei suprafețe de 3.794 mp.

„Municipalitatea este orientată spre dezvoltarea infrastructurii rutiere şi promovarea exercitării diferitelor activități sportive în aer liber. Din acest motiv, se fac eforturi de îmbunătăţire a condiţiilor de parcare şi de extindere a platformelor sportive de toate tipurile. Prin realizarea proiectului se doreşte îmbunătăţirea traficului din municipiu, eliberarea străzilor adiacente Pieţei Centrale de autoturismele stationate neregulamentar, asigurarea locurilor de parcare necesare persoanelor care desfăşoară orice fel de activitate în zonă sau locuiesc în apropiere şi, nu în ultimul rând, se doreşte crearea unui mediu profesionist de practicare a sporturilor de echipă sau individuale”, se mai arată în documentaţia proiectului.

Lucrările sunt parte din planul Primăriei Sfântu Gheorghe de reamenajare a zonei cuprinse între străzile Nicolae Iorga, Bánki Donát, Császár Bálint și Crângului, care mai cuprind construirea unor spații comerciale și a unei noi hale agroalimentare moderne.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio