Ştiri locale

A doua ediție a Festivalului de muzică clasică – SepsiClassic are loc la începutul lunii iulie

După succesul neașteptat înregistrat anul trecut, la prima ediție, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine la Sfântu Gheorghe în perioada 4 – 7 iulie, cu un program bogat și variat, transmit organizatorii. Potrivit acestora, ediția din acest an va fi mai accesibilă publicului larg, pe parcursul celor patru zile urmând să aibă loc o serie de programe la care se va putea implica oricine dorește.

„SepsiCalssic, primul festival de muzică clasică, a fost vara trecută o adevărată perlă strălucitoare. Timp de patru zile, iubitorii genului s-au delectat cu concerte și recitaluri extraordinare în locații superbe. Abia așteptăm ediția din acest an, să avem parte de noi experiențe muzicale de neuitat!”, transmit organizatorii pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Prima ediție a Festivalului de muzică clasică din Sfântu Gheorghe a avut loc în luna iulie a anului trecut, având printre invitați muzicieni consacrați pe plan internațional, dar și talente ale comunității locale, care au susținut concerte simfonice, camerale și recitaluri cu repertorii din opere clasice și contemporane.

Publicul a putut urmări, printre altele, programele susținute de pianistul Bogányi Gergely, Orchestra de Cameră „Kaganovskiy Virtuosi”, și renumita orchestră simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, aflată în premieră la Sfântu Gheorghe. Totodată, fosta Fabrică de țigarete a găzduit recitalul de pian al pianistului Szőcs Botond, iar pe podul peste lacul din Parcul Elisabeta au avut loc reprezentații ale Quartetului Lilium și ale Orchestrei de Cameră Klarinetto.

Organizatorii au transmis că ediția din acest an va cuprinde concerte camerale și simfonice, recitaluri, dar și o serie de workshop-uri dedicate muzicii, mai multe informații despre programul evenimentului și prețul biletelor urmând să fie comunicate în curând.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio