Ştiri locale

Serviciul de Paşapoarte din Sfântu Gheorghe, asaltat de braşoveni

Serviciul de Paşapoarte Judeţean Covasna din Sfântu Gheorghe se confruntă cu o aglomeraţie fără precedent, fiind luat cu „asalt” de zeci de persoane care solicită actul de călătorie peste hotare, foarte multe din judeţul învecinat Braşov.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a declarat că aproximativ 40% din totalul cererilor procesate de angajaţii acestui serviciu sunt ale unor cetăţeni domiciliaţi în judeţul Braşov.

Publicitate

„Aşa se întâmplă în fiecare vară, e aglomeraţie mare, pentru că unii se întorc acasă, cei care lucrează afară, acum au vacanţă şi acum îşi rezolvă problemele administrative, dar sunt şi foarte mulţi care pleacă în vacanţe şi lasă pe ultima sută de metri. (…) Pe de altă parte, faţă de ceilalţi ani, anul acesta ne confruntăm cu un val foarte mare de cetăţeni din judeţul Braşov care vin să îşi facă aici paşapoartele, pentru că la Braşov este mult mai aglomerat. Acolo au avut nişte probleme de personal, care sper că se vor rezolva. Am discutat cu domnul prefect din Braşov şi urmează, în cursul săptămânii viitoare, să se mai deschidă câteva ghişee, pentru că au rezolvat problema personalului şi atunci, probabil, şi afluxul către judeţul nostru va fi mai mic”, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

El a menţionat că a prezentat această problemă şi conducerii Direcţiei Generale de Paşapoarte, care a explicat că, potrivit legii, cetăţenii pot cere eliberarea paşapoartelor în orice judeţ din ţară.

„Noi avem personalul dimensionat pentru nevoile judeţului şi până acum am făcut foarte bine faţă cererilor, chiar şi în perioadele de vară, când erau mai multe. Acum, însă, soluţia e să se stea la coadă. Putem încerca să mai deschidem un ghişeu, dar nu avem încă aparatura necesară. Eu sper, după cum spuneam, că, rezolvându-se problema la Braşov, automat se va rezolva şi la noi”, a mai spus prefectul Sebastian Cucu.

(Agerpres)

Foto arhiva

Publicitate
Publicitate
banner we radio