Ştiri locale

79 de pacienţi internaţi la Sfântu Gheorghe în secţiile COVID-19. „Am fost nevoiţi să suplimentăm locurile cu paturi de campanie”

Numărul pacienţilor suspecţi sau diagnosticaţi cu COVID-19 şi internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a crescut semnificativ.

Joi, la secţia de Terapie Intensivă se aflau sub tratament doi pacienţi confirmaţi pozitiv, în stare critică, şi alţi doi suspecţi, dintre care unul este în prezent intubat, iar în secţia de Boli Infecţioase erau internaţi 60 de pacienţi confirmaţi pozitiv, printre aceştia şi doi minori.

Alţi 11 pacienţi, printre care şi un bebeluş de doar 11 luni, se află internaţi la Secţia de Infecţioase destinată pacienţilor suspecţi COVID-19.

„Avem în total 68 de cazuri confirmate pozitiv, dimineaţă am avut 71 de cazuri doar la secţia COVID-19, asta înseamnă un total de 79 de cazuri în tot spitalul. Dintre cei 68 de pacienţi confirmaţi, 60 sunt internaţi pe secția Infecţioase COVID-19, doi fiind copii cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. La secţia de Chirurgie sunt internaţi 6 pacienţi confirmaţi, respectiv 4 din judeţul Braşov, unul din Vrancea și unul din judeţul Covasna, având diferite patologii chirurgicale şi ortopedice. La secţia de Terapie Intensivă avem un caz confirmat care este în stare critică dar neintubat, iar alt caz confirmat este în stare critică intubat. Avem 12 pacienţi suspecţi internaţi pe diferie secţii, respectiv: 11 la Secţiile de suspect-COVID, printre care şi un bebeluş în vârstă de 11 luni, şi un caz suspect intubat în stare critică la ATI”, a precizat managerul spitalului, Andras-Nagy Robert într-o conferinţă de presă online.

Numărul covăsnenilor care au decedat în urma complicaţiilor cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 a crescut, miercuri, la 10, cel mai recent caz fiind cel al unui pacient în vârstă de 80 de ani care suferea şi de hipertensiune arterială.

Am fost nevoiţi să suplimentăm locurile în secţia de suspecţi COVID cu paturi de campanie”

Directorul medical al Spitalului, dr. Roşu Matyas a declarat că starea pacienţilor internaţi la Boli Infecţioase se schimbă de la o oră la alta, iar datorită numărului mare de internări, conducerea unităţii medicale a fost nevoită să reorganizeze secţia în care sunt trataţi pacienţii suspecţi, suplimentând numărul de paturi în saloane.

„În legătură cu starea pacienţilor, cel puţin la bolile infecţioase, cifrele se schimbă de la o oră la alta. Dimineaţă aveam 74 de cazuri, acum sunt 60 pentru că externăm foarte mulţi pacienţi. Ieri (miercuri – n.r) am avut 24 de internări, dintre care 20 asimptomatici, dar suntem obligaţi să îi internăm. Aseara, pe la 20:00 – 21:00 a trebuit să reorganizăm secția de suspecţi, să mutăm pacienţii, să punem paturi de campanie suplimentare prin saloane. În prezent, la Infecţioanse sunt internaţi 5 pacienţi în stare gravă care au nevoie de oxigen. La ATI avem un pacient în stare critică, intubat, şi altul neintubat. Avem încă doi pacienţi suspecţi, unul intubat şi altul nu, au un test PCR negativ dar pe baza examenelor suntem aproape convinşti că suferă de pneumonie cu infecţie SARS-CoV-2”, a explicat directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas.

În perioada 22 iulie – 6 august, un număr de 56 de persoane au fost externate din spital, printre acestea şi 24 de pacienţi asimptomatici și alți 26 cu teste pozitive, externaţi la cerere.

În judeţul Covasna numărul total al cazurilor confirmate de la începutul pandemiei a crescut la 512 joi, un plus de 24 cazuri faţă de miercuri, fiind a treia zi la rând cu record de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio