Ştiri locale

76% dintre medicii Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe sunt vaccinați anti-COVID

Procentul de vaccinare împotriva Covid-19 în rândul medicilor de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe este de 76%, din care aproximativ 25% au primit și doza booster, iar în rândul asistenților procentul este de 46%, conform unei statistici întocmite de conducerea unității medicale.

Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a precizat că 52% din totalul angajaților spitalului sunt imunizați, fie după ce au trecut prin boală în ultimele 6 luni, fie după ce s-au vaccinat.

Publicitate

„Am făcut un calcul pe numărul mediu de angajați, care este de 878 în luna noiembrie, un calcul procentual al personalului imunizat, adică angajați nevaccinați, trecuți prin boală în ultimele 6 luni, respectiv vaccinați, iar media este de 52%. În cazul angajaților vaccinați, procentul este de 48%, însemnând 426 de persoane. Dintre medici, un procent de 76% sunt vaccinați, iar aproape 25% dintre au și doza 3 (…) În ceea ce privește asistenții, 46% dintre aceștia sunt vaccinați. Raportat la nivelul populației cred că este o cifră bună, iar raportat la media pe județ suntem chiar peste. Aceste cifre includ și acele categorii de vaccin care au doar o doză. În general, privind lucrurile la nivel de județ, cred că este o cifră bună”, a spus managerul spitalului.

Potrivit Prefecturii Covasna, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, în centrele și cabinetele de medicina familiei din județ au fost administrate 97.364 de doze, din care 35.262 au fost doze de rapel, iar 6.658 de persoane care au primit doza booster.

De la ultima raportare, în județul Covasna au fost administrate 520 doze, din care 84 fiind prima doză, 109 fiind doze rapel, 213 fiind doze booster. Totodată, au fost administrate 114 doze de vaccin Johnson&Johnson care nu necesită rapel.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio