Ştiri

70 de participanți înscriși la Outsider Art, concursul dedicat persoanelor cu dizabilități, organizat de Casa Iris Sfântu Gheorghe

Un  număr de 178 de lucrări au fost înscrise la ediția din acest an a concursului de creație artistică Outsider Art, înființat de Fundaţia Creştină „Diakonia” din Sfântu Gheorghe cu scopul de a descoperi și promova talente în rândul persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Potrivit organizatorilor, în competiție s-au înscris 70 de participanți, urmând ca juriul condus de istoricul şi criticul de artă Réka Deuten-Makkai să desemneze câștigătorii în data de 10 decembrie, în cadrul unui vernisaj care va avea loc în București, iar detaliile vor fi comunicate și pe pagina de Facebook dedicată evenimentului (AICI).

Publicitate

„Timpul de depunere a lucrărilor de înscriere a expirat. Am primit 178 de lucrări de la 70 de participanți. Juriul se va reuni în acest weekend, iar anunțarea premianților va avea loc pe 10 decembrie în cadrul vernisajului care va avea loc în București”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a evenimentului.

Concurenții au putut înscrie în competiție picturi, lucrări de grafică, plastică şi sculptură, fiind necesare trei lucrări, dintre două cu teme la alegere, iar o a treia având ca temă „Nu înțeleg această lume”.

Cele mai bune trei lucrări vor fi premiate,  marele premiu fiind de 2.000 lei, iar locurile 2 și 3 vor primi 1.000 lei, respectiv 500 lei.
În acest an, competiția a ajuns la a 11-a ediție.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio