Ştiri locale

65 de pacienţi cu COVID-19 internaţi la Spitalul Judeţean, dintre care 10 sunt la Terapie Intensivă

Un bebeluş de doar două luni se numără printre cei 4 pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, cu suspiciune de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Alţi 65 de pacienţi testaţi pozitiv pentru Covid-19 sunt internaţi în diferite secţii ale unităţii medicale.

Directorul medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, a precizat miercuri, într-o videoconferinţă, că atât nou-născutul cât şi mama lui sunt internaţi în prezent la secţia de Pediatrie, în aripa destinată pacienţilor suspecţi, iar medicii aşteaptă rezultatele testelor pentru a stabili dacă cei doi sunt sau nu infectaţi.

Potrivit acestuia, din totalul celor 65 de pacienţi infectaţi, 48 se află internaţi la secţia de Boli infecţioase, majoritatea având nevoie de oxigen în cantităţi mari. Un alt pacient este internat la secţia de Nefrologie, iar la secţia de Chirurgie se află sub tratament 6 pacienţi.

De asemenea, la secţia de Terapie Intensivă se află sub tratament 10 pacienţi infectaţi, dintre care doi în stare critică şi intubaţi, iar 4 pe ventelaţie noninvazivă. Directorul medical a mai precizat şi că 5 dintre pacienţii internaţi în unitatea medicală au fost testaţi pozitiv Covid-19 deşi le fusese administrată prima doză de vaccin, unul dintre aceştia fiind în stare gravă la Terapie Intensivă.

„Din cei 48 de pacienţi internaţi la secţia de Boli infecţioase, doar 4 nu necesită oxigenoterapie, restul toţi au nevoie de oxigen în cantitate mare, de 10-15 litri/minut (…) La secţia de Infecţioase avem 4 pacienţi internaţi care au fost vaccinaţi cu prima doză: 3 cu Pfizer, iar altul cu Astra Zeneca, şi avem un pacient intubat la secţia ATI care a fost vaccinat cu prima doză, dar nu ştim exact când şi ce ser i-a fost administrat. Fiind intubat nu se poate comunica cu el”, a spus dr. Roşu Matyas.

Acesta a explicat că este nevoie de ambele doze de vaccin pentru ca organismul să dezvolte anticorpi şi să lupte împotriva virusului, iar pacienţii s-au infectat după câteva zile de la vaccinare.

„După 10-14 zile şi după doza a doua nu mai ajungi la spital, ei nu au avut noroc. Deci vaccinul îşi manifestă efectele după a doua doză, iar ei nu au apucat să o facă. Nici prima doză nu îşi făcuse încă efectul, corpul încă nu avea anticorpi”, a mai spus medicul.

Acesta a mai precizat că în perioada 24 – 31 martie, din Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe au fost externate 37 de persoane care anterior au fost diagnosticate cu coronavirus, iar 9 pacienţi şi-au pierdut viaţa în urma complicaţiilor date de această boală.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio