Ştiri locale

64 de elevi covăsneni înscrişi la „Ziua ștafetei – acum decid eu!”

Patru instituţii de învăţământ din judeţul Covasna şi-au înscris anul acesta elevii în campania derulată la nivel naţional.

Potrivit organizatorilor, timp de o zi cei 64 de elevi ai Școlilor Gimnaziale „Antos János” din Reci, „Romulus Cioflec” din Araci şi „Molnár Józsiás” din Târgu Secuiesc, dar şi de la Liceul Teoretic „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, vor avea posibilitatea de a face schimb cu adulţii, exersându-şi astfel abilităţile în meseria pe care îşi doresc să o urmeze.

Publicitate

„Ce vrei să te faci când vei fi mare? Cu toții am primit această întrebare la un moment dat. Cât de repede am răspuns a depins de câtă încredere aveam în dreptul nostru de a alege, dar și cât de siguri puteam fi că alegerea noastră va fi încurajată. Pentru toate celelalte zile când le-am cerut să se pregătească să fie mari, această zi este momentul în care le dăm șansa copiilor și tinerilor să ne arate cine vor să fie. Îi lăsăm să aleagă și le predăm ștafeta”, transmit organizatorii.

Organizată de Fundația „Terre des hommes”, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale,  Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, alături de instituții de stat și private din toată țara, campania din acest an se va derula în perioada 12 – 23 noiembrie, la nivel naţional fiind înscrişi peste 2.500 de tineri.

Publicitate
banner we radio