Ştiri locale

60 de pacienți suspecți sau bolnavi de COVID-19 internați la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe. 4 decese în ultima săptămână

Un număr de 48 de pacienți bolnavi de COVID-19 și 12 pentru care există suspiciunea că sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2 se aflau miercuri internați la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

Conducerea unității medicale a transmis că 45 dintre persoanele diagnosticate cu coronavirus se află internate în secția Infecțioase COVID, majoritatea având forme medii spre grave ale bolii.  

De asemenea, doi pacienți se află în stare critică la Terapie Intensivă, unul dintre aceștia fiind intubat.

„Un număr de 45 pacienți sunt tratați pe secția de Infecțioase COVID. Starea acestora este în majoritatea cazurilor medie spre gravă, la mai multe cazuri fiind inițiată oxigenoterapia. Niciunul dintre cazuri nu este asimptomatic. Un pacient este tratat pe secția de Chirurgie COVID cu probleme urologice. La terapie intensivă se află un număr de 2 pacienți dintre care 1 pacient cu Covid-19 în stare critică și 1 pacient cu Covid-19 în stare critică intubat”, a transmis miercuri conducerea Spitalului.

Din păcate, în ultima săptămână, încă 4 pacienți și-au pierdut viața în urma complicațiilor provocate de virusul SARS-CoV-2, fiind vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între 69 și 80 ani care aveau diferite comorbidiți.

Potrivit datelor comunicate de conducerea Spitalului Județean, în perioada 9 septembrie – 16 septembrie 2020, un număr de 51 de persoane care se aflau internate cu diagnosticul COVID-19 au fost externate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio