Ştiri locale

50 de copii și 10 cadre didactice au învățat primul ajutor de la ursulețul Teddy al Asociației Salvatore

Unul dintre proiectele de succes ale Asociației Salvatore din Sfântu Gheorghe, „Primul ajutor în grădinițe și școli”, a fost reluat în această săptămână după o pauză forțată impusă de pandemia Covid-19.

În cursul zilei de luni, voluntarii Asociației au vizitat grădinițele și școlile primare din localitățile Micloșoara, Căpeni, Racoșul de Sus, Bodoş și Biborțeni, unde 50 de copii și 10 cadre didactice au învățat de la ursulețul Teddy tehnici de acordare a primului ajutor.

Publicitate

„Din 2017 derulăm programul Teddy pentru grădinițe și școli. Luni am fost în zona localității Baraolt. Anul acesta este prima oară când ajungem din nou în școli și grădinițe, până acum nu am putut din cauza pandemiei, dar am dat din nou start acestui program. Este important să familiarizăm copiii cu metodele de acordare a primului ajutor încă de la vârste fragede, astfel încât, cu puțină grijă, să se poată evita producerea unor accidente. Scopul nostru este să conștientizăm copiii despre cei mai importanți pași de urmat în caz de urgență sau accident, ținând cont de specificul vârstei lor. Copiii pot învăța care sunt obiectele periculoase care pot cauza zgârieturi, tăieturi sau sângerări, cum pot preveni eventualele accidentări, cum trebuie făcut un apel la 112, cum trebuie acționat în caz de sufocare cu un corp străin, respectiv care sunt materialele dăunătoare pentru ei și ce folosesc medicii și asistenții pentru primul ajutor”, ne-a spus președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

Programul „Teddy – Primul ajutor în grădinițe și școli” a fost lansat în 2017 la Târgu Secuiesc, după ce a fost ales printre cele mai bune 3 proiecte înscrise în cadrul Licitației Civile, câștigând atunci titlul de „cel mai bun program din județ”.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio