Ştiri locale

5 violuri și 35 de minori abuzați sau neglijați de familii, în atenția DGASPC Covasna

Zeci de copii din judeţul Covasna ajung în evidenţele autorităţilor după ce devin victime ale abuzului în propriile familii. Anul trecut, în atenţia Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Covasna au ajuns 20 de cazuri în care au fost implicaţi 35 de copii, fie neglijaţi de familiile lor, fie abuzaţi în diferite moduri.

Din păcate, multe dintre ororile la care sunt supuşi copiii în familie, şi nu numai, rămân neaflate de autorităţi. În unele cazuri, șansa copiilor abuzați este ca o rudă, un vecin, sau un cadru didactic să observe semnele și să anunțe autoritățile competente. Potrivit DGASPC Covasna, majoritatea sesizărilor privind violenţa domestică au fost raportate de Poliţie sau de primăriile din judeţ.

Publicitate

„Majoritatea cazurilor sunt raportate de Poliție, primim multe sesizări din partea primăriilor, din partea cadrelor didactice din școli nu am primit sesizări în acest sens. Menţionăm că ne-au fost raportate multe cazuri de violență domestică în care erau afectați și copii. De asemenea, din partea instantelor am primit foarte multe solicitări pentru evaluarea cazurilor în care părinții separați nu se înțeleg asupra programului de vizitare a copiilor, asupra domiciliului copiilor, sau cu privire la exercitarea autorității părinteşti. Trebuie menționat că am primit multe sesizări cu privire la copiii abuzați în afara cadrului familial”, ne-au transmis reprezentanții DGASPC Covasna.

Printre cazurile ajunse anul trecut în atenţia instituţiei se numără şi 5 violuri cu victime minore, acestea fiind în prezent instrumentate de poliție.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio