reabilitarea drumurilor judeţene
Ştiri locale

42 de milioane de lei alocaţi de CJ Covasna anul acesta pentru reabilitarea drumurilor judeţene

Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va investi în acest an 42 de milioane de lei pentru asfaltarea şi reabilitarea drumurilor judeţene.

Preşedintele Consiliului, Tamás Sándor, a declarat că suma este mai mare decât cea alocată anul trecut, însă numărul kilometrilor reabilitaţi va fi mai mic, pentru că lucrările sunt mai complexe. „Anul trecut a fost anul dezvoltării în judeţul Covasna. Din totalitatea de 263 de kilometri de drumuri judeţene, am asfaltat 102 kilometri, iar pentru aceste investiţii am folosit 36 de milioane de lei. Anul acesta avem cuprins în buget 42 de milioane de lei, deci continuăm ce am început, dar ca şi kilometri nu o să fie tot atât de mult ca anul trecut, pentru că majoritatea au fost asfaltări, iar anul acesta o să avem mai mult reabilitări de drumuri şi mai puţin asfaltări”, a declarat Tamás Sándor.

Publicitate

Potrivit acestuia, un credit bancar în valoare de 15 milioane de lei angajat de CJ Covasna pentru cofinanţarea şi plata cheltuielilor neeligibile la două proiecte majore, respectiv înfiinţarea Centrului de management integrat al deşeurilor de la Leţ, finanţat prin POS Mediu şi reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Sfântu Gheorghe finanţat prin POR, va fi folosit tot pentru drumuri, întrucât contribuţia a fost achitată din sursele proprii ale instituţiei, iar Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a dat aviz favorabil.

Prin urmare, 10 milioane de lei vor fi utilizaţi pentru modernizarea DJ 121A Leţ-Moacşa şi DN 13E-DN 11, iar diferenţa pentru modernizarea DJ 112 Sfântu Gheorghe-Ilieni-Dobolii de Jos-graniţa cu judeţul Braşov.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio