Ştiri locale

40 de elevi şi preşcolari şi 23 de profesori covăsneni testaţi pozitiv în această săptămână

40 de elevi şi preşcolari şi 21 de cadre didactice din judeţul Covasna au fost diagnosticaţi săptămăna aceasta cu COVID-19, iar în aceeaşi situaţie se află şi două cadre didactice auxiliare şi două cadre nedidactice din judeţ, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna

În prezent, în evidențele instituţiei se află 52 de cazuri active în rândul elevilor și preșcolarilor, 26 de cazuri active în rândul cadrelor didactice, 3 cazuri în rândul cadrelor didactice auxiliare și alte 5 cazuri active la personalul nedidactic, a transmis inspectorul şcolar general Kiss Imre.

Publicitate

Potrivit acestuia, clasa a XI-a D a Liceului Tehnologic „Berde Áron” are activitatea față în față suspendată în urma apariției a 3 cazuri de infecție în rândul elevilor în termen de 7 zile.

„În săptămâna 17-21 ianuarie 2022 în județul Covasna au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2 40 de elevi și preșcolari din 21 unități de învățământ: 9 zona Sfântu Gheorghe, 6 zona Târgu Secuiesc, 1 din zona Covasna, 4 din zona Întorsura Buzăului şi 1 din zona Baraolt; 21 cadre didactice, două cadre didactice auxiliar şi două cadre nedidactice din 18 unități de învățământ (7 din zona Sfântu Gheorghe, 4 din zona Târgu Secuiesc, 1 din zona Covasna, 5 din zona Întorsura Buzăului şi 3 din zona Baraolt). În acest moment în evidența I.Ș.J. Covasna sunt 52 cazuri active la elevi și preșcolari, 26 cazuri active la cadre didactice, 3 cazuri active la cadre didactice auxiliare și 5 cazuri active la personalul nedidactic, iar activitatea față în față este suspendată la o clasă din cauza apariției a 3 cazuri de infecție în rândul elevilor în termen de 7 zile”, a transmis inspectorul şcolar general.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare şi clasa a V-a B de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe va trece în online, în urma confirmării a trei cazuri de COVID-19 în ultimele zile.

Vineri, conform cifrelor oficiale, în judeţul Covasna au fost raportate 72 de cazuri noi de COVID-19, rata de incidenţă la nivelul judeţului urcând la 2,02 cazuri la mia de locuitori, iar la Sfântu Gheorghe incidenţa a urcat, vineri, la 2,64 la mie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio