Ştiri locale

350 de familii nevoiașe din județ primesc săptămâna aceasta pachete cu ajutoare de Paști din partea Asociației Salvatore

Aproximativ 350 de familii nevoiașe din județ primesc săptămâna aceasta ajutoare constând în pachete cu alimente de bază și dulciuri, ca parte a campaniei „Dăruiește un zâmbet pentru o familie”, lansată de Asociația Salvatore din Sfântu Gheorghe la începutul lunii martie.

Pachetele au fost realizate cu ajutorul sumelor strânse în urma vânzării biletelor pentru Tombola de Paști, organizată de voluntarii Asociației în fiecare an, și în cadrul căreia participanții sunt răsplătiți pentru implicare cu premii constând, printre altele, în cursuri de prim ajutor, articole vestimentare sau produse cosmetice.

Publicitate

Până vineri, voluntarii Asociației vor distribui ajutoare în 26 de localități covăsnene, iar o acțiune similară va avea loc și înaintea Paștelui ortodox, când aceștia vor vizita și copiii aflați în grija măicuțelor de la Mănăstirea Mărcuș.

„Am început distribuirea alimentelor de bază familiilor nevoiașe din județ, iar vineri vom distribui ultimele pachete. Vom ajunge în localitățile Baraolt, Căpeni, Racoșu de Sus, Biborțeni, Bixad, Micfalău, Malnas, Bodoc, Olteni, Zălan, Ghidfalău, Valea Crișului, Sfântu Gheorghe, Moacșa, Ilieni, Sântionlunca, Covasna, Zăbala, Surcea, Târgu Secuiesc, Ojdula, Ghelința, Lemnia, Lunga, Turia și Sânzieni. De Paștele ortodox vom merge în vizită și la copiii de la Mănăstirea Mărcuș, le vom duce dulciuri și pachete cu alimente. A devenit o tradiție această campanie pe care o desfășurăm în preajma sărbătorilor, pentru ajutorarea persoanelor nevoiașe și familiilor numeroase. Le mulțumim pentru sprijin tuturor persoanelor care au cumpărat bilete de tombolă, voluntarilor noștri, dar și sponsorilor și partenerilor noștri. Mulţumim este cel mai bun mod prin care ne putem exprima recunoștința față de acești minunați oameni”, ne-a spus președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

Vineri, pe 15 aprilie, Salvatore împlinește 7 ani de la înființare, perioadă în care membrii și voluntarii Asociației au fost în mijlocul comunității prin diferite programe sociale, dar și prin asigurarea primului ajutor în cadrul unor evenimente, prezentări în unitățile de învățământ din județ, și organizarea de cursuri de prim ajutor.

„Ne-am concentrat pe problemele  curente, (…) și consider că aceste activități i-au ajutat pe oameni în mod direct, să învețe ce au de făcut în diferite situații  de urgență”, a mai spus Buna Hunor.

Anul trecut, în urma vânzării celor 518 bilete pentru Tombola de Paști, 200 de familii cu posibilități financiare reduse au beneficiat de pachete cu alimente de bază și dulciuri, voluntarii Asociației ajungând în 16 localități covăsnene.

(Ioana Ardeleanu)  

 

Publicitate
banner we radio