Info Trafic

Atenție, șoferi! 340 de radare sunt pe șosele la final de minivacanţă

Pentru depistarea celor care conduc cu viteză neregulamentară la întoarcerea din mini-vacanța de Sfânta Maria, Poliția Rutieră acționează cu 340 de aparate radar. Circulația pe A2 este supravegheată de un elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviației Române.

„Un polițist rutier se află la bordul acestui elicopter, supraveghează, monitorizează traficul rutier și îndrumă echipele de la sol, echipele de Poliție Rutieră în zonele unde există probleme de fluență a traficului”, a explicat purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Potrivit acestuia, DN1 s-a aglomerat deja, iar autostrada A2 începe și ea să se aglomereze.

„S-au terminat evenimentele din Constanța prilejuite de Ziua Marinei, oamenii încep să plece către casă, turiștii care au terminat mini-vacanța se deplasează către domiciliu, încep să se aglomereze atât podurile de peste Dunăre, cât și podul de la Fetești (…) Polițiștii sunt la datorie, acționează pentru fluența traficului rutier, pentru siguranța tuturor, de asemenea, pe DN1 s-a aglomerat pe drumul către Capitală și către celelalte aglomerări urbane”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a mai precizat că poliția acționează cu 340 de aparate radar pentru a-i depista pe șoferii care depășesc viteza regulamentară.

De altfel, din cele 23.000 de sancțiuni aplicate de polițiști în această mini-vacanță cele mai multe au fost tocmai pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Publicitate
banner we radio