Ştiri locale

34 de covăsneni amendați pentru nerespectarea carantinei/izolării. Valoarea totală a amenzilor: 27.000 lei

Autoritățile covăsnene au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind combaterea efectelor COVID-19, valoarea totală a amenzilor fiind de 27.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Cancelariei Prefectului județului Covasna, 1.078 persoane au fost verificate dacă respectă măsura izolării sau carantinării, iar un număr de 15 societăți comerciale și persoane fizice autorizate au fost verificate dacă respectă interdicțiile impuse pe timpul stării de urgență.

Miercuri, pe teritoriul județului Covasna se aflau în carantină instituționalizată 36 de persoane pentru care autoritățile sanitare fac verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID – 19. Alte 2.071 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la ultimul comunicat, un număr de 223 de persoane au ieșit din perioada de autoizolare, datorită faptului că prezintă o stare de sănătate bună și au respectat recomandările autorităților.

În misiunile MAI pentru combaterea efectelor COVID-19 au fost implicate efective ale Inspectoratului Județean de Poliție Covasna, Inspectoratului Județean de Jandarmi Covasna și Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov și Poliției locale.

Acțiunile structurilor de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio