Ştiri locale

30 de directori de școală din județul Iași și-au dat demisia pentru a reveni la catedră. Pot câștiga mai bine ca profesori

Zeci de directori de școală din județul Iași și-au înaintat demisiile pentru a reveni la catedră, odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași. În total este vorba despre 30 de astfel de persoane care au ocupat funcții de conducere.

”Vorbim despre directori care și-au exprimat fie din nevoi personale, fie pentru că au considerat că, revenind la catedră, pot câștiga mai bine decât din poziția de director. Poate să pară paradoxal, dar din păcate, așa sunt așezate lucrurile în acest moment pe calculul retribuțiilor salariale, deci, fie dintr-un argument, fie din altul au și-au exprimat dorința de a se retrage mai mulți directori. La Iași, în jur de 10 directori și spre 20 de directori adjuncți. Au fost înlocuiți cu personal din unitatea de învățământ în cele mai multe dintre cazuri, ne-a interesat în egală măsură ca cei care preiau rolul de directori să aibă și deschidere spre comunicare cu unitatea administrativ-teritorială, cu primarul, cu consiliul local în așa fel încât să poată fluidiza procesul de sprijin al școlilor din această perspectivă”, a declarat Luciana Antoci.

Publicitate
Publicitate
banner we radio