Ştiri locale

28 februarie – Ziua Protecției Civile din România

În fiecare an, în data de 28 februarie este sărbătorită Ziua Protecției Civile din România, prilej de rememorare a momentului istoric care a consfinţit înfiinţarea Apărării Pasive când, prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933, a fost aprobat Regulamentul Apărării contra Atacurilor Aeriene.

În cei 88 de ani de existenţă, specialiştii de protecţie civilă şi-au îndeplinit datoria în spiritul respectului faţă de om, dovedind dăruire şi o bună pregătire profesională în numeroase momente dificile: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, accidente aviatice sau tehnologice, precum și pandemia cu virusul SARS-CoV-2.

Publicitate

Pentru a sărbători această zi importantă din viața unității noastre și a evidenția eforturile deosebite depuse de cei care și-au desfășurat sau își desfășoară activitatea în slujba cetățenilor, în această perioadă Inspectoratul pentru Situații de Urgență Covasna a organizat puncte de informare preventivă a populației în diferite zone din localitățile Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului.

Ziua Protecţiei Civile ne oferă plăcutul prilej de a transmite întregului personal care acţionează sub deviza „Cu viaţa mea, apăr viaţa” multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilelor misiuni încredinţate. 

LA MULŢI ANI!

Sursa: ISU Covasna

Publicitate
banner we radio