Info Trafic, Ştiri locale

25 de şoferi au rămas fără permis săptămâna trecută pe drumurile din judeţ

Săptămâna trecută polițiștii covăsneni au desfășurat acțiuni pentru menținerea siguranței circulației rutiere, activitățile desfășurate vizând prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor rutiere.

În intervalul 09-15 iulie a.c., în urma acțiunilor desfășurate la nivelul întregului județ, polițiștii au constatat și aplicat sancțiuni contravenționale pentru 279 de abateri. Dintre acestea, 123 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 40 pentru abateri comise de pietoni sau bicicliști. De asemenea, pentru diverse abateri în trafic au fost reținute 25 de permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Publicitate

Polițiștii au constatat în acest interval și 16 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice; numai în week-end au fost constatate cinci.

Astfel, la Întorsura Buzăului și Barcani au fost identificați în trafic doi bărbați care circulau cu mopede pe drumurile publice. Ambii s-au ales cu dosare penale pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat și fără permis, iar unul dintre aceștia, pentru că avea o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, este cercetat și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Un alt bărbat de 45 de ani este cercetat și el pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis, după ce a fost depistat de polițiștii din Baraolt, conducând un autoturism deși nu avea permis pentru nicio categorie și avea o alcoolemie de 1,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Bățani a fost identificat un alt bărbat care conducea un autovehicul ce nu avea montate placuțele cu numărul de înmatriculare. În urma verificărilor a reieșit că mașina nu era înmatriculată iar cel în cauză nu avea permis de conducere. Astfel, pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru aceste fapte, dar și pentru tăiere ilegală și furt de arbori, întrucât polițiștii au constatat că transporta 1,5 mst de material lemnos provenit din activități ilicite.

Și la Târgu Secuiesc a fost depistat, la sfârșitul săptămânii, un bărbat de 35 de ani care conducea având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și el este cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Nici începutul acestei săptămâni nu a trecut fără ca polițiștii să depisteze șoferi încălcând reguli de circulație.

În noaptea de luni spre marți, la Sfântu Gheorghe, a fost depistat un bărbat care conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind cercetat penal în continuare pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Iar în noaptea următoare (marți spre miercuri), polițiștii au întocmit un alt dosar penal după ce un bărbat de 68 de ani care conducea o autoutilitară având 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, a pierdut controlul și a ieșit în afara carosabilului. Evenimentul s-a soldat fără victime omenești.

Polițiștii continuă și săptămâna aceasta acțiunile pentru menținerea siguranței pe drummurile publice și reducerea riscului rutier.

(IPJ Covasna)

 

Publicitate
banner we radio