Ştiri

240.000 de euro pentru familia unui bărbat din Mureș, care a fost ucis de urs când se afla la pescuit

Soția și cei doi copii ai unui bărbat din Mureș, ucis în 2019 de un urs, vor primi despăgubiri de 80.000 de euro, fiecare. Victima se afla la pescuit când a fost atacată de animalul sălbatic.

Bărbatul s-a dus la pescuit pe râul Târnava Mică și când nu s-a mai întors, familia a sunat la poliție. Prin localizarea telefonului, trupul neînsuflețit a fost găsit într-un lan de soia, la câteva sute de metri de sat. În zonă au fost găsite urme de urși, atât ale unor pui, cât și ale unui urs matur.

Publicitate

Familia și-a căutat dreptatea în instanță, iar acum soția și cei doi copii vor primi, în total, de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, suma de 240.000 de euro. Ministerul va plăti și 13.000 de lei cheltuieli de judecată. Decizia însă nu este definitivă, potrivit stirileprotv.ro.

Legea s-a schimbat de la acest caz și permite acum intervenția de urgență împotriva urșilor considerați periculoși, chiar și în extravilan. Chiar în prezent, un exemplar este căutat pentru a fi împușcat, în Harghita. Animalul l-a atacat pe un băiat de 19 ani, care își aduna turma de vaci, pe o pășune din apropierea satului Văleni. Tânărul a scăpat cu răni ușoare, pentru că familia lui a ambalat motorul unui tractor și a alungat ursul.

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio