Ştiri locale

22 de familii au solicitat carduri pentru familii numeroase de la Primăria Târgu Secuiesc

Primăria Târgu Secuiesc a publicat lista persoanelor care vor beneficia în acest an de carduri pentru familiile numeroase, în total fiind depuse 22 de solicitări în acest sens (AICI). Majoritatea beneficiarilor au în întreținere 3 sau 4 copii, însă pe listă se află și o familie cu 6 copii.

Printre facilitățile oferite de autoritățile locale se numără abonamente gratuite cu valabilitate de un an pentru parcările publice, respectiv pentru cele rezidenţiale aflate în administrarea Consiliului Local, dacă în momentul cererii există locuri libere în zona în care solicitanții au domiciliul.

Publicitate

De asemenea, familiile cu mulți copii beneficiază de reduceri de 50% atât la abonamentele pentru programele culturale organizate de Casa de Cultură „Vigadó” și Teatrul Orășenesc „Udvartér Teátrum”; cât și la patinoarul artificial „Deme László”, sau la celelalte baze sportive administrate de Municipalitate.

Termenul limită pentru depunerea cererilor a fost 20 decembrie, iar solicitanții trebuiau să îndeplinească o serie de criterii, respectiv să aibă domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul administrativ al municipiului Târgu Secuiesc, cel puţin unul dintre părinţii sau dintre persoanele care au în întreţinere copiii să realizeze venituri impozabile, indiferent de sursa de venit, și să nu aibă datorii la bugetul local, iar copiii să fie înscrişi la o unitate de învăţământ şi să nu aibă mai mult de 20 absenţe nemotivate pe an, cu excepţia celor înscrişi la grădiniţe.

La Târgu Secuiesc, programul multianual de sprijinire a familiilor numeroase a fost lansat în  2021, pe modelul celui implementat de autoritățile locale din Sfântu Gheorghe în 2019, prin care familiile cu mai mult de trei copii pot beneficia de parcări gratuite şi reduceri la teatru, cinema, patinoar, piscină, ştrand, la pârtia de schi şi la bazele de agrement, pe baza unor carduri eliberate de autoritățile locale.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio