Ştiri locale

2023 a fost un an record pentru Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, cu peste 47.000 de spectatori

Cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe s-a bucurat de o popularitate neîntreruptă de la redeschiderea sa în 2017, având în 2023 anul cu cei mai mulţi spectatori. Anul trecut, cinematograful a primit 47.090 de spectatori și a proiectat 300 de filme de 2.192 ori. Dintre acestea, „Avatar: Călătoria apelor” a fost cel mai popular, cu 2.791 de bilete vândute. Al doilea cel mai popular film în 2023 a fost „Oppenheimer”, cu 1.380 de intrări, iar al treilea a fost „Barbie”, cu 1.234 de intrări. Pe locul al patrulea a fost „Fast and Furious 10”, cu 1.131 de spectatori, în timp ce „Operation Fortune: Ruse de guerre” a închis top cinci, cu 830 de spectatori. 

„Suntem onorați de interesul manifestat, eu și echipa mea suntem bucuroși să servim oamenii din Sfântu Gheorghe și din regiune, şi vom continua să încercăm să aducem filme bune pe ecranul cinematografului” – a declarat coordonatorul Cinema Arta, Lázár-Prezsmer Endre.

Publicitate

Cinematograful Arta din Sfântu Gheorghe va continua pe aceeași linie și în 2024, cu Zilele Filmului Românesc, între 12 și 18 ianuarie, și filme maghiare, între 18 și 25 ianuarie. Între 26 și 31 ianuarie, cinematograful va sărbători cea de-a șaptea aniversare cu o serie de proiecții speciale. Tot atunci va fi gata și noul site web al cinematografului, deoarece mai multe persoane au semnalat că actualul site nu funcționează întotdeauna corespunzător. 

În ultimii șapte ani, nu a existat nicio creștere a prețului biletelor, dar acest lucru a devenit inevitabil, nu numai din cauza inflaţiei din ultimii ani, ci și din cauza faptului că statul a majorat în acest an TVA-ul pentru cinematografe de la 5% la 9%. Prin urmare,  din februarie prețul biletelor va crește cu aproximativ 5 lei.

Cinematograful, care a fost preluat şi renovat de Primăria Sfântu Gheorghe după mai mulți ani de frământări, a fost redeschis în ianuarie 2017 şi a devenit unul dintre cele mai populare locuri de divertisment pentru populație, cu cel mai mare număr de spectatori în 2023: 47.090, cu 45.906 spectatori în 2019 și 42.673 spectatori în 2018. Cel mai vizionat film din toate timpurile a fost „Kincsem”, cu 4.683 spectatori de la lansare. 

Cinema Arta din Sfântu Gheorghe este unul dintre puținele cinematografe din țară care este administrat de administraţia locală. În același timp, a fost unul dintre primele din România care a oferit publicului său filme dublate în limba maghiară. Oferă o gamă largă de blockbustere străine, dar și filme de festival, filme europene de artă, filme pentru copii și familii, filme românești și maghiare, precum și un număr important de filme locale. În cei șapte ani de existență, cinematograful Arta a primit peste 250.000 de vizitatori.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
Publicitate
banner we radio