Ştiri locale

20 de covăsneni dați dispăruți de la începutul anului. Poliția a deschis și un dosar penal pentru moarte suspectă

Treisprezece copii și șapte adulți au fost dați dispăruți de la începutul acestui an în județul Covasna, după ce au plecat în mod voluntar de la domiciliu, sau din custodia unor instituții, și nu s-au mai întors.

Deși numărul total al sesizărilor se menține la același nivel cu perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 19 cazuri de plecări voluntare de la domiciliu, numărul minorilor dați dispăruți este aproape dublu conform datelor IPJ Covasna.  

Publicitate

Două dintre persoanele date dispărute în acest an au pus în alertă autoritățile în repetate rânduri.

„În anul 2021, până la data de 14 iunie, la nivelul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul de Urmăriri au fost înregistrate în total 20 cazuri de plecări voluntare de la domiciliu (13 minori și 7 majori). În primele 6 luni ale anului 2020 s-au înregistrat 19 cazuri de plecări voluntare (7 minori și 12 majori). În prima jumătate a anului 2020 nu au fost înregistrate plecări voluntare repetate, dar în primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat două astfel de cazuri”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Conform sursei citate, de la începutul acestui an oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru moarte suspectă după ce una dintre persoanele date dispărute a fost găsită decedată.

În restul cazurilor, localizarea și identificarea persoanelor dispărute s-a reușit într-un termen relativ scurt, menționează reprezentanții IPJ Covasna, cazurile fiind soluționate în 10 până la  48 de ore.

(Ioana Ardeleanu)  

Publicitate
Publicitate