Ştiri locale

160 de elevi covăsneni admiși în programul național „Bani de liceu”

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a publicat recent lista beneficiarilor Programului național de protecție socială „Bani de liceu”.

Astfel, fiecare dintre cei 160 de elevi declarați eligibili, care provin de la 17 licee din județ, vor beneficia lunar, pe toată durata cursurilor, de sprijin financiar în valoare de 250 de lei.

Publicitate

„Prin adoptarea Hotărârii de Guvern 712/2018, începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei lunar. Pe lângă indexarea aceste sume (de la 180 lei/lună), a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală”, transmit reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

Cei mai mulți beneficiari provin de la liceele din Întorsura Buzăului

Conform listei publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, majoritatea elevilor care vor beneficia în acest an școlar de ajutorul financiar acordat de stat provin de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” (37), respectiv de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” (25); 47 dintre beneficiari provin de la liceele din municipiul Târgu Secuiesc, iar 33 de la cele din municipiul Sfântu Gheorghe. Pe ultimele locuri se află  localitățile Covasna, cu 13 beneficiari și Baraolt, cu doar 5 elevi.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a anunţat că în anul școlar 2018-2019 un număr de 40.805 elevi vor beneficia de sprijin financiar prin Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”, ajuns anul acesta la cea de a XIV-a ediție.

Publicitate
banner we radio