Ştiri locale

16 centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice sau cu dizabilităţi, verificate săptămâna aceasta în judeţul Covasna

Un număr de 16 centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice sau cu dizabilităţi vor fi verificate în cursul acestei săptămâni, controalele vizând în principal condiţiile de cazare şi de îngrijire a acestora, a declarat prefectul judeţului Covasna, Raduly Istvan.

Acesta a precizat că în judeţ există cinci cămine pentru bătrâni, dintre care două publice şi trei private, precum şi 11 centre pentru adulţi şi copii cu dizabilităţi.

„În total sunt 16 şi le vom verifica pe toate în următoarele cinci zile, câte trei pe zi şi patru în ultima zi. În fiecare zi sunt planificate câte un cămin şi două centre. Luni dimineaţă am convocat toate instituţiile care vor efectua controalele şi am stabilit exact în ce zi şi unde se va merge în control”, a declarat prefectul Raduly Istvan.

El a mai spus că nu se aşteaptă ca în urma verificărilor să fie descoperite nereguli grave, întrucât autorităţile au efectuat în mod constant controale la aceste instituţii.

„La nivelul judeţului Covasna cu siguranţă verificările vor fi mai uşoare, pentru că instituţiile abilitate au fost în control de 2-3 ori pe an şi acolo unde au găsit ceva în neregulă au dispus măsuri de conformare. Deci e mai uşor decât dacă o iei de la zero. Desigur, nu spun că nu e posibil să găsim nereguli, dar până acum nu s-au găsit probleme mari, nerezolvate. Chiar şi eu, personal, am fost în data de 11 mai, am vizitat Centrul pentru persoane vârstnice din Sfântu Gheorghe, ca să văd cu ochii mei ce este acolo şi am fost plăcut impresionat. Am stat de vorbă cu oamenii şi pot să spun că sunt bine îngrijiţi, au condiţii de calitate, la nivel superior. Luni a început verificarea la Sfântu Gheorghe şi până vineri urmează celelalte. Mesajul pe care doresc să îl transmit este că trebuie să avem grijă de aceşti oameni, iar cei care lucrează în aceste instituţii şi primesc salariu trebuie să îşi facă treaba cu mult suflet”, a mai spus prefectul Raduly Istvan.

Controalele sunt efectuate de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Covasna.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio