Ştiri locale

14 iunie – Ziua Mondială a Donatorului de Sânge! Centrul de Transfuzii Sanguine Covasna, mesaj de mulţumire şi apel la donare

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este sărbătorită anual în data de 14 iunie, pentru a conștientiza populația despre importanța donării de sânge, dar și pentru a sărbători viețile salvate zilnic prin acest gest simplu, dar nobil.

Nevoia de sânge a spitalelor este constantă şi oricine poate dona pentru a oferi o şansă la viaţă pacienţilor care depind de sânge.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe marchează acest eveniment printr-un mesaj de mulţumire adresat donatorilor voluntari, şi totodată, îndemnând populaţia să se prezinte în număr cât mai mare la donare.

„De Ziua Mondială a Donatorului de Sânge vrem să le mulțumim donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți și încurajăm cât mai mulți oameni să vină la donare. Vă așteptăm cu drag la sediul nostru”, scriu reprezentanţii Centrului de Transfuzii într-o postare pe Facebook.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, care au o greutate minimă de 55 kg şi o stare bună de sănătate, respectiv fără boli cronice sau medicamente luate în ultimele două săptămâni, se pot prezenta în zilele lucrătoare, între orele 08:00 – 12:00, la Centrul din Sfântu Gheorghe, strada Banki Donath nr. 15.

Îînainte cu 48 de ore de a dona sânge participanților le este interzis să consume alcool, iar fumatul este interzis cu două ore înainte și după donare.

Pe lângă beneficiile pe care donarea de sânge le are asupra sănătății, fiecare donator primește tichete de masă în valoare de 66,99 lei și un set gratuit de analize.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio