Ştiri locale

13 refugiați ucraineni, relocați săptămâna aceasta din Harghita în județul Covasna

Autoritățile județene continuă să sprijine persoanele care fug din calea războiului pornit de Rusia în Ucraina, în urmă cu o lună. În cursul zilei de marți, 13 refugiați ucraineni, care plănuiesc să rămână o perioadă mai îndelungată în România, au fost relocați din județul Harghita în municipiul Târgu Secuiesc.

Cei 6 adulți și 7 copii vor rămâne cazați gratuit câteva luni la Hotelul Sport din localitate, unde le vor fi asigurate toate condițiile. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Covasna, Erdély András, ne-a precizat că, în prezent, 27 de refugiați ucraineni sunt cazați în pensiuni sau case particulare din județul Covasna.

Publicitate

„Sunt 14 refugiați din Ucraina, dintre care 9 adulți și 5 copii. Pe lângă aceștia, ieri, din Harghita Băi au fost transferați la Târgu Secuiesc încă 6 adulți și 7 copii. Așadar, avem acum un total de 27 de persoane, dintre care 12 minori”, ne-a transmis Erdély András.

Conform datelor Prefecturii Covasna, din totalul celor 27 de persoane aflate în județ, 9 sunt cazate la Întorsura Buzăului, dintre care 6 la o pensiune, fiind vorba despre o familie cu doi copii și alte două persoane adulte, iar o mamă cu doi copii este găzduită într-o casă particulară.

De asemenea, o persoană este cazată în localitatea Covasna și alte 4 la Sfântu Gheorghe, iar autoritățile locale spun că refugiații și-au exprimat dorința de a rămâne o perioadă mai îndelungată.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a anunţat miercuri că s-a ajuns la un acord pentru încercarea de evacuare a civililor blocaţi în oraşele ucrainene, prin nouă „coridoare umanitare”.

Situaţia din unele oraşe ucrainene, printre care portul Mariupol din sud-estul ţării, care este de mai multe zile complet încercuit, este considerată catastrofală. În ultimele zile, oamenii au putut de mai multe ori să fugă prin coridoare speciale, însă în Mariupol mai multe încercări de evacuare au eşuat.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio