Ştiri locale

125.000 de teste de salivă ajung săptămâna aceasta în școlile covăsnene. 8 clase în online în urma infectării elevilor

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a recepționat un nou lot, constând în 125.000 de teste rapide din salivă, acestea urmând să ajungă săptămâna aceasta în toate unitățile de învățământ din județ pentru testarea elevilor și preșcolarilor.

Conducerea IȘJ Covasna a transmis că în această săptămână elevii vor fi testați o singură dată.

Publicitate

„Duminică, 23.01.2022, Inspectoratul Școlar Județean Covasna a recepționat de la Ministerul Educației 125.000 de teste de salivă care sunt în curs de distribuire în școli. În săptămâna 24 –28.01.2022 se va realiza o singură testare a elevilor”, se arată pe site-ul IȘJ Covasna.

La sfârșitul săptămânii trecute, în evidențele instituției se aflau 52 de cazuri active în rândul elevilor și preșcolarilor, 26 de cazuri active în rândul cadrelor didactice, 3 cazuri în rândul cadrelor didactice auxiliare și alte 5 cazuri active la personalul nedidactic.

Conducerea IȘJ Covasna a publicat și situația actualizată (AICI) privind clasele cu activitatea față în față suspendată în urma depistării a câte 3 cazuri în rândul elevilor, 8 clase fiind în prezent în această situație.

Astfel, elevii clasei a VII-a B de la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, cei ai claselor a VI-a B, a XI-a E, a II-a B, și a VIII-a A de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, clasa a VIII-a A de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Kálnoky Ludmilla” din Valea Crișului, respectiv elevii clasei a VI-a B de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna au trecut în online.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio